Testa «Dela»-funktionen i Windows 8.1!

När man, som jag, vill dela med sig av något i de sociala medierna så har jag tidigare kört något omständliga vägar innan delningen kommit på plats i exempelvis Facebook. Ofta handlar det om något man hittat på nätet. Men Windows 8.1 har en funktion som jag tror att många missar.

Så här kan du göra! (Nu följer en bunt skärmbilder)

Skärmbild (14)

Till höger har du resultatet av svepningen från högra skärmkanten om du har en pekskärm alternativt Windows-tangenten på tangentbordet om du “bara” har en PC utan pekskärm.

Ovanför den blå Windows-ikonen har du ikonen för just funktionen «Dela»! Klicka eller tappa på den!

Skärmbild (15)

Överst har du två val. I exemplet så kommer jag att skicka en länk till en artikel i aftonbladet.se men du kan byta till att dela den skärmbild som du för tillfället har framme då du tryckte på Windows-tangenten eller svepte från höger kant.

Därefter väljer du helt enkelt det media dit din delning skall, i mitt fall Facebook. En detalj som jag inte visar men som kan vara viktigt för din del. På min Tablet måste Twitter vara startad för att en delning till Twitter ska fungera. Innan jag fattade det, så fick jag ett felmeddelande när jag försökte.

Skärmbild (16)

Sen är det bara att tappa på, eller klicka på, «Post». Som du kanske ser på nästa bild så klämde jag in lite text innan jag delade. Det kan vara en bra ide’ så att vi vet vad du ville förmedla med delningen.

wp_ss_20150310_0004Resultatet blir rätt bra, åtminstone i min Nokia 820 med Windows Phone 8.1.

Dela på nu, men tänk på att det ska vara intressant att se samt läsa, annars kan du börja med att dela till dig själv via epost. Det gjorde jag ett par gånger för att få kläm på hur det fungerar.

Nej nu har jag inte tid med dig, måste ju dela artikeln på Twitter!

Roffe
rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.