Min musik

Jag har spelat in några låtar som jag översatt från danska till svenska och som skrivits av Kim Larsen. Jag tänker pub­licera dem här. Dessutom har jag några ”covers” som vi spelat in.

Albumet

Klicka på rubriken ovan för att komma till samtliga 10 låtar samlat på en sida.

10 låtar samt textblad med ackord

Flyget mitt i natten

Flyget mitt i natten som är min över­­sättning och tolkning av Kim Larsens ”Flyvere i Natten”. Inspelad i Olas garage i Bjursås.

Producent var Martin Bustgaard Granlund och Victoria Voss som kör. Vidare hör du Bosse Olsson och Britt-Louise Johansson på fiol.

Autumn Leaves

Autumn Leaves är en klassiker från 1945. Alltså då den komponerades. Sedan dess har många spelat in sin version av Autumn Leaves, så även jag! Jag inspirerades av Eric Claptons finstämda version där jag bytt ut hans gitarrsolo mot munspel hängande på gammalt Dylan-sätt runt halsen. Det var nog den här låten som medförde att jag drog iväg och skaffade munspel i alla tonarter. Kul att kunna bryta av med ett eget solo då och då.

Can’t help falling in love

Elvis Presleys fina ”Can’t help falling in love” här i en lugn ukuleleversion. Jag lirar fler låtar på ukulele men jag har bara denna inspelad med hyfsad kvalitet även om rösten inte bär fullt ut.

Det här är mitt liv

Det här är mitt liv är min översättning av den välkända ”This is my life” som Kim & Co framför i ett högre tempo än vad jag gör.

Jag ger dig min morgon

Fred Åkerströms fina text och tolkning av Tom Paxtons ”I Give You The Morning tolkad och inspelad hos Studio Kungsgatan i Stockholm av Martin Bustgaard Granlund.

Kom min vän

Kom min vän är min översättning av Kim Larsens ”Kom igen” och är en av mina absoluta favoriter.

Langebro

Återigen en Kim Larsen-låt som även den är en av mina favoriter, nämligen en översättning och tolkning av ”Langebro”! En betraktelse en måndagsmorgon i Köpenhamn.

Lille du

Kim Larsen mest kända låt i Sverige. Alla som även lyssnade på Gasolin en gång i tiden minns ”Lille Du”. Men vad handlade låten om?

Om en stund (Om lidt)

En vacker Kim Larsen. Tyvärr inspelad hemma på kontoret så kvaliteten är sämre än de som spelats in hos Studio Kungsgatan.

Pianoman

Pianoman är min översättning och tolkning av Kim Larsens fina blues med samma namn. Inspelad hos Studio Kungsgatan i Stockholm och producerad av Martin Bustgaard Granlund.