Mina sagor

Smakprov på ”Gubben i Skogen” som är den första sagan som handlar om en liten gubbe som inte är större än tummen på en pappas tumme. Han är gammal, hur gammal vet han inte själv, men runt 300 år är han nog.

Eller ”Sagor” om det ska vara helt rätt. Nu är det ju som så att det aldrig blev några böcker av mina sagor. Men sagorna finns och tekniken går vidare. Så min sambo kom med det kloka förslaget att jag skulle läsa in dem och skicka dem vidare till barn och barnbarn.

Gubben i skogen

Den första sagan om Gubben i skogen.

En svindlande berättelse om en liten gubbe som ingen sett eller känner till, utom djuren i skogen förstås. I den första sagan får vi lära känna gubben samt veta hur det gick till när han blev tvungen att flytta från sin tall på berget.

Sagan är från början en ”hitta på saga” när mina första barn skulle nattas. Jag berättade den så många gånger att hela berättelsen med tiden kom att finnas i mitt huvud för att när som helst kunna tas fram och berättas för nått barn som skulle nattas, exempelvis Robert Antonsson från Göteborg någon gång på 1980-talet.

Gubben och Hugge Huggorm

En varm och vacker vårdag när Gubben var ute och vandrade i sin älskade skog satte han sig ner på en liten sten och tog av sig sin lilla ryggsäck. Ur den plockade han fram två blåbär och en kantarell.

Gubben och småvesslan Vesse

Så börjar en spännande berättelse om när Gubben träffade Hugge Huggorm och måste gömma sig för några människor. En saga som visar att det lönar sig att vara snäll!

Gubben har nu bott i sin nya bostad ca 2 år och nya äventyr väntar ute i skogen. Mötet med Vesse Småvessla är speciell då jag fick idén efter att ha sett en småvessla hantera sitt byte i form av en slagen sork från buske till buske.

Gubben och Tåck Tåck

Vilket konstigt ljud och det slutade aldrig. Ljudet kom närmare och närmare och snart såg han mellan grenarna ett stort rött djur som gungade fram genom skogen. Vad var det?

En reaktion till “Mina sagor”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.