Pågående utredning och test angående OTG

För tillfället gör jag allt med min lilla tablet från Toshiba. Har du läst mina tidigare inlägg så vet du att den enbart är på 8 tum samt kör en 32-bitars version av Windows 8.1. Målet med detta «nörderi» är att nå så långt som möjligt vad gäller mobilitet. Alltså ha en så flexibel utrusning som möjligt. Ett slutmål med det är även att förstå så mycket som möjligt innan Windows 10 kommer.

Ett annat mål är dessutom att det inte får bli dyrt vad gäller anskaffning. Alltså när jag summerar dessa tester. Medan jag testar blir det som du förstår lite extra kostnader eftersom jag kanske skaffar fel prylar under vägs.

Det jag undersöker just nu är vad OTG kan göra för mig. OTG står för On-The-Go och är del av USB 2-protokollet om jag förstår saken rätt. Att jag undersöker OTG beror på att min tablet enbart har en micro-USB i likhet med vad varje smartphone har idag. Enligt detaljerad specifikation hos Toshiba så har min tablet en micro-USB 2-kontakt vilket alltså skulle betyda att det borde fungera att skaffa en OTG-adapter.

Målet är att kunna koppla en vanlig USB-mus till plattan samt frigöra min blåtandskoppling som för tillfället är kopplad mot min blåtandsmus. Tyvärr är det som så att varje IT-pryl bara har en enda ynka blåtandskoppling vilket är synd. Det kanske helt enkelt är en omöjlighet att tekniskt koppla mot två prylar, vad vet jag.

Det hela handlar alltså om att frigöra blåtanden så att jag kan ha både mus och tangentbord kopplade och användbara mot min lilla tablet. Alltså mus mot micro-USB och tangentbordet via blåtand eftersom jag redan har ett sådant. En annan fördel blir att antalet möjliga möss ökar radikalt. De flesta trådlösa möss som säljs har nämligen en pytte-USB-grunka som medföljer musen. Ofta har musen en plats för grunkan under själva musen när den inte används.

Nästa steg är att ta med prylarna till Kjell & Co i Väsby Centrum för att testa och skaffa rätt OTG-adapter, men först ska morfar vara barnvakt.

Men jag måste erkänna att jag är en smula ambivalent eftersom det går så bra att skriva på skärmtangentbordet. Jag skriver exempelvis det här inlägget med skärmtangentbordet.  Men jag måste komma till botten med den här testen. Det bara är så!

Roffe
rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.