Word eller Writer?

Som enveten ordbehandlare i mänsklig mening så har jag i många år varit intresserade av de verktyg som just går under begreppet Ordbehandlare. Som IT-konsument är det inte lätt. Ska man köpa sitt Officepaket från Microsoft eller ladda hem gratisversioner vid namn OpenOffice eller LibreOffice?

Jag tänker ta reda på det! Office 2010 har jag redan sedan länge och är nöjd med hur allt fungerar efter många år med speciellt Word. Jag har just hämtat hem LibreOffice som är avknoppare från OpenOffice efter diverse dispyter som jag inte avser att lägga mig i.

Att jag laddat hem LibreOffice och inte OpenOffice beror på de råd jag fått från olika håll vilket av dessa gratispaket som kommer att vinna i längden. De kunniga i sak säger LibreOffice så det får bli så. Dessutom tror jag att valet är lätt just nu eftersom dessa konkurrerande Officepaket just nu torde vara rätt lika strax efter brytningen. Hur det blir senare i utvecklingsprocesserna återstår att se så jag chansar på LibreOffice.

Vad är det då jag ska göra undrar du säkert. Jag tänker skriva en bok om Writer samt försöka påvisa skillnader mellan detta “öppna” program samt Microsoft Word 2010. En anledning är även att det idag inte finns några böcker på svenska om de öppna programmen. All information finns på nätet. Men det har sagts mig att böcker om OpenOffice borde sälja rätt bra.

Så igår laddade jag hem LibreOffice och började leta efter hur programmet fungerar. Naturligtvis är det mina kunskaper om Word som styr vad jag letar efter samt vill ha ut av programmet som skribent och författare. Som det ser ut just nu så är skillnaderna mellan Word och Writer inte speciellt stora med avseende med vad man kan göra.

Fortsättning följer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.