Excelboken korrläst för första gången

Använd Excel 2010 på mitt sättVad härligt det känns när man kommit till sista sidan i en kommande bok där slitet med att hitta fel är både mödosamt och pilligt.

Använd Excel 2010 på mitt sätt är mitt sätt att beskriva hur man jobbar med detta härliga program. Svårigheten var att hitta enkla men ändå tydliga exempel så att Excels klurigheter kommer till sin rätt i ett sammanhang. Jag tycker själv att jag lyckats rätt bra mycket beroende på att jag utnyttjat min erfarenheter av att både leda och delta i projekt.

Boken vänder sig i första hand till projektledare men min avsikt är även att beskriva hur du kan använda Excel i andra sammanhang. Det handlar mycket om att vrida och vända på stora text och siffersamlingar för att analysera, analysera och åter analysera. Därefter är steget till att skapa grafer inte långt för att med hjälp av dessa förklara komplexa sammanhang på ett enkelt sätt.

Jag ger även ett exempel på uttrycket
– Ska man ljuga ska man göra det med statistiskt underbyggda grafer.

Vad jag menar med det finns illustrerat utan att jag går så långt som att klippa ur överdelen på ett stapeldiagram, vilket är avancerat ljug och därmed enligt min åsikt förkastligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.