Godnattsagor

När mina första barn var små så brukade jag hitta på sagor som jag berättade för dem när det var dags att sova. Det var tre stycken som de ville höra gång på gång så de måste väl ha varit rätt bra? Rättvisare recensenter kan man inte få än små barn. Min tanke och avsikt är att samla dessa tre sagor i en och samma bok samt rikta mig åt föräldrar, mor- och farföräldrar med en liten anvisning om hur de ska använda sagorna.

Jag vill även inspirera till att hitta på egna sagor. Boken kommer att bli helt fri från bilder eftersom sagor ska skapa bilderna i barnens fantasi. Jag tror att det behövs i en värld där vi matas med bilder hela tiden så att fantasin inte får sitt utrymme. Jag vill tro att det är bra för barnens utveckling och start i livet. Sagor som får dem att må bra och ge en trygg natt fri från oro och intryck från reklammatande TV-kanaler.

Sagorna heter ”Abborren Abbe”, ”Gubben i skogen” samt ”Pojken och talgoxen” hämtade en gång i tiden ur min egen livliga fantasi.

Sagan om gubben har jag ett ljust minne av. Vid en fest i Göteborg kunde värdparets lille son Robert inte somna. Jag la mig bredvid honom i hans säng och berättade sagan om Gubben. Den är spännande och rogivande på samma gång och jag fick långt efteråt höra av föräldrarna att Robert ville höra sagan om gubben. Men den kunde ju inte föräldrarna så det blev inget mer med det. Jag ska leta reda på Robert när boken är klar och kolla om han numera har egna barn. Då skickar jag boken till honom som ett minne från när han var liten och inte kunde somna för att vi vuxna festade i rummet bredvid. Har han inga egna barn så får han boken i alla fall.

Dessutom har jag numera två barnbarn som måste få höra morfars och farfars sagor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.