A-traktorer avsnitt 2

Mitt förslag på att förbjuda A-traktorer på vägar där man annars får köra fortare än 70 har sina fördelar med positiva konsekvenser.

Jag tar som exempel, hur det skulle kunna bli runt Bjursås med omnejd där jag bor.

Lokalt norr om Falun skulle följande inträffa samt förändras. Jag tror att samma tänk även gäller andra orter utanför storstäderna som ju har tunnelbanor, pendeltåg eller spårvagnar, vilket vi inte har.

  • Inga A-traktorer längs riksväg 69 annat än inne i Bjursås och Grycksbo. 69-an är hårt trafikerad speciellt på helger och på morgonen och eftermiddagar
  • Sänkt hastighet mellan Bjursås och Sågmyra från 80 till 70 så att A-traktorer får köra där. Vägen är rätt rak så omkörningar är rätt säkra och på den sträckan behöver ingen ha bråttom.
  • Större infartsparkering vid Korsvägen i Bjursås och i Grycksbo så ungdomarna kan åka kommunalt in till Falun eller Rättvik. Lokalt behöver de sina EPA.
  • Skattefritt och tillåtet för förare av A-traktorer att kunna tjäna en slant som lokala taxi och andra budtjänster. Ungdomarna behöver ju pengar till bensin och vi äldre behöver ibland hjälp med transporter och annat som varken taxi eller lokaltrafik erbjuder idag.
  • Med ett genomtänkt och planerat system för lokaltrafiken där A-traktorer ingår så skulle den allmänna lokaltrafiken fungera bättre än idag.

Redan idag finns det vägar på båda sidor om riksväg 69 där A-traktorer med fördel kan köra mellan Bjursås och Grycksbo. Tyvärr är det svårare mellan Grycksbo och Bergsgården på grund av sjöar och berg men det är en kort kurvig vägsträcka som med fördel kunde sänkas till 70. Sedan kan de, som idag, köra gamla sjövägen via Bergsgården till och från Falun.

Klart! Dessutom genomförbart utan större problem och tandagnisslan. Vitsen med det hela är att få bort A-traktorer från riksvägar där hastigheterna inte är anpassade för traktorer överhuvudtaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.