Dubbla skärmar i Sony Xperia

Först en pudel…

I ett tidigare inlägg skrev jag att funktionen med delad skärm är ett tillägg från Sony. Det är både rätt och fel efter att en kompis påpekat att delad skärm är en android funktion och således finns i alla smartphones med android

Han hade helt rätt som jag kunde konstatera genom att ”läsa på”. Alla androida telefoner kan dela skärmen och hantera två appar samtidigt.

Men efter att jag testat en Huawei med android 10 och en Samsung med android 12 så kunde jag se och konstatera att min Sony Xperia 10 II med android 12 har en del förbättringar som inte finns i de två övriga.

Flerfönsterväxling

Det är klart enklare att starta och hantera två appar på delad skärm med Sonys avlånga skärm med relationen 21:9. Man ser helt enkelt mer av apparna i Sonys mobiler.

Att starta delad skärm är dessutom klart enklast i Sony. Genom att svepa nerifrån på skärmen och uppåt samt hålla kvar någon sekund (förutsatt att du ändrar till att navigera med svepningar) så får du fram de senast använda apparna. Längst ner till höger har du starten för delad skärm med namnet Flerfönsterväxling. Den funktionen finns inte i de två telefoner jag kunde testa.

Flerfönsterväxling i Sony Xperia

Jag kunde inte ens hitta hur eller var man startade funktionen i Huawei- och Samsungtelefonerna. Alltså även här en klar fördel med Sony Xperia.

Det var nog enkelheten med Flerfönsterväxling som gjorde att jag drog slutsatsen att delad skärm var en unik Sonydetalj.

Att byta eller stänga appar

Svepningen nerifrån och uppåt är även starten på när du vill stänga appar eller växla till en annan app.

När du öppnat möjligheten till att byta app genom att svepa apparna sidledes så kan du även ta tag i appen med tummen och dra den uppåt för att stänga den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.