Sonys dubbla skärmar

Äntligen har jag hittat en påtaglig nytta av Sonys möjlighet att visa två separata appar samtidigt, på den avlånga skärmen.

Nämligen då jag lär mig nya låtar.

Överst så har jag då Spotify och under mina sång- och ackorddokument som PDF-dokument i Adobe Acrobat Reader

Så jag sätter på mig mina headsets Aftershokz Aeropex, lyssnar, och rullar texten i mitt dokument medan låten spelas i Spotify.

Den stora fördelen är att jag dels kan skrolla i mitt PDF-dokument samtidigt som jag kan stoppa och starta om låten i Spotify när som helst och hur som helst utan att jag behöver stoppa och starta respektive app. Båda apparna är ju redan igång och synliga och påverkbara på den avlånga skärmen.

Metoden är alltså i inledningen av inlärningsprocessen när jag lär mig melodin och hur texterna framställs av någon. Jag brukar säga att det handlar om att ”lyssna med ögonen” under den här fasen. Sen kommer fasen att härma en förebild innan jag senare ”gör låten till min egen”.

Fungerar även horisontellt

4 reaktioner till “Sonys dubbla skärmar”

  1. I hastigheten kom jag på ett användningsområde till, nämligen min egen lista av recept som börjar ta slut och som jag alltid måste kolla om jag har gällande recept på dem. Alltså startade jag listan samt 1177-appen nedanför och verifierade just att de mediciner jag ska hämta just idag har gällande recept

  2. Ännu ett användningsområde är när jag pratar med sjukvården i något sammanhang och ska boka en tid framöver. Då delar jag skärmen genom att placera ”OneCalendar” överst och 1177 under. Även i andra sammanhang då kalendern är inblandad så är Sonys funktion med att köra två appar bra. Måste testa videosamtal med kalendern nån gång. Borde fungera!

  3. Generellt i alla sammanhang när jag tidigare måste växlas mellan appar för att i den ena se något och i den andra registrera något så är det numera delad skärm som gäller för mig.
    Exempelvis Messenger eller SMS samt min kalender. Det finns fler tillfällen men jag för återkomma när jag kommer på dem

  4. Nu har jag testat att köra med delad skärm i min telefon vid videosamtal. Fungerar hur bra som helst. Jag startade Google Duo överst och OneCalendar under samt babblade en stund med en kompis och pratade lite om framtida datum vilket jag då gjorde i min kalenderapp med full funktionalitet. Fungerar perfekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.