Har du smittats av Covid?

Det har jag och min sambo, två gånger till och med. Efter att vi funderat var och hur vi blev smittade, så kom vi fram till följande.

Första gången smittades min sambo vid ett besök i en matvarubutik i Trelleborg. Sedan smittade hon mig. Som tur var så var hemresan per bil redan bestämd så vi hann hem till Dalarna innan hon först blev sjuk och sedan jag. Detta va november 2021.

Andra gången så blev jag smittad, även det vid ett besök i en matvarubutik fast den här gången i Vadstena. Även denna gång hann vi åka hem innan sjukdomen bröt ut. Den här gången smittades jag i samband med påsken 2022. Jag smittade sedan min sambo. Det tråkiga va att jag smittades strax innan vi skulle få dos 4 av vaccinet.

Vid båda dessa tillfällen har vi räknat ut, med hjälp av rön angående inkubationstiderna, att vi smittades när vi var och handlade mat.

Vid närmare eftertanke så är det nog som så, att sjuka som får slut i kylskåpet eller slut på nån medicin samt inte har någon som kan hjälpa till, tvingas gå och handla trots att de är sjuka och är smittsamma. Det är dessutom som så att många inte behärskar IT så pass bra att de kan handla via telefonen eller dator. De har inget val!

En andra grupp sjuka är de som är beroende av nikotin, alltså rökare och snusare. Får dessa slut på cigg eller snus så gäller samma sak, iväg och handla! Det känner jag igen som före detta rökare. Jag slutade röka 2012 i samband med min första hjärtinfarkt.

Så de farligaste platserna vid en pandemi är matvaruaffärer, kiosker och apotek. Det är min absoluta övertygelse baserat på egen erfarenhet och nyligen gjord iakttagelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.