Nyttan av widgets

Widgets i android är riktigt användbara, men det krävs att man tänker till så att man har nytta av sina widgets. En fördel är även att ha en hög och smal skärm på telefonen som Sony Xperia.

Mailwidgets

Outlook och Gmail

När det gäller mina mail så har jag ställt in Outlook så att jag enbart ser olästa mail när jag öppnar Outlook-appen. Det betyder att alla mail i Outlook är lästa och att jag tagit hand om dem på något vis. Borttag/Delete är exempelvis en bra åtgärd! Min widget för Outlook visar nya mail som ”bold”/fet stil så att jag snabbt kan avgöra om mail ska bort eller tas om hand på nåt sätt. Min widget är då en stor hjälp i att hålla rent i Outlook.

När det gäller Gmail så finns inte möjligheten att enbart se olästa mail men principen är den samma, att jag tar hand om nya mail rätt omgående eftersom de visas i fet stil precis som i Outlook.

Genom att hålla rent i mina inkorgar så blir fet stil en information i sig, läst och icke läst. Speciellt i en widget!

Som du ser så har jag mina två ”widgetmailboxar” på samma sida i telefonen, bara två svepningar bort från startsidan utan att jag behöver öppna apparna.

”Viktigt” från Microsoft Task plus SMHI

Task samt SMHI och några appar

Två viktiga informationer är mina listor i Microsoft Task under kategorien ”Viktigt” samt en snabb koll på dagens väder där jag för tillfället befinner mig i landet. Jag låter alltså SMHI hålla reda på var jag är.

Att jag har en widget från just appen ”Task” gör att jag inte missar mina uppgifter och påminnelser. Dessutom har jag även mina kalendrar tillgängliga på startsidan via två fristående appar, alltså som inte är grupperade, som även de är påminnelser fast då i tiden. Att jag har två kalendrar är en längre beskrivning som jag återkommer till i ett kommande inlägg.

Startsidan

Så det betyder att tack vare några smarta widgets så får jag snabbt redan på rätt mycket på tre sidor. Startsidan, viktigtsidan och mailsidan.

På startsidan finns alla appar grupperade som jag oftast använder så att jag når dem omgående. I exemplet ser du mina tidningsappar som jag prenumererar på.

I botten på skärmen har jag mina viktigaste fem appar samlade som alltid visas i telefonen. I mina bildexempel ser du att WordPress är en av mina viktiga appar.

Om prioritet

Jag har en metod att prioritera alla appar.

  1. Apparna på sista raden som alltid visas
  2. Fristående appar på startsidan!
  3. Grupperade appar på startsidan
  4. Mindre viktiga appar och tillfälliga appar på sidan två, den sida jag kallat ”viktigtsidan”.

Om notiser

En annan hjälp jag har av telefonen när det gäller information är att många av mina appar är satta att skicka notiser, vilket betyder att många appar har en så kallad notis-plutt på startsidan för att visa att det finns något att ta del av. En svepning från överkant visar alla notiser i en lista.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.