TPU, ett perfekt skydd

Länk till tpuskal hos Fyndiq.se

Undrar hur många skydd till mina telefoner jag köpt genom åren? När jag äntligen förstod nyttan av materialet TPU så var letandet och testandet över. TPU är nämligen mjukt vilket gör det lätt att ta i och ur telefonen utan att skyddet går sönder. Dessutom skyddar TPU bättre om man tappar telefonen. Vidare är det lättare att hålla telefonen när man har ett TPU-skydd enbart på baksidan.

Ett problem har tidigare varit att jag glömt plånboken hemma med betalkort och Id-handlingar då fodralen varit fel när det gäller plastkort. Men det är också löst.

Jag har två fodral där själva hållarna är gjort av TPU. Det andra fodralet som även har skydd för skärmen och bara ett fack för plastkort är perfekt när man är hemifrån och har telefonen i nån ficka. Det skyddet heter Dux Ducis och finns även det hos fyndiq.se.

Så jag har enbart körkortet tillsammans med telefonen och plastkorten och det nya nationella ID-kortet i en mindre plånbok.

Körkortet och telefonen följs numera alltid åt även om jag bara använder TPU-skyddet för baksidan (se bilden). På det skalet eller skyddet har jag även skaffat och monterat en vridbar ring som är perfekt när man håller telefonen med en hand i ”filmläget”. Under skyddet får dessutom ett plastkort  plats, i det här fallet körkortet som på det här sättet alltid är med oavsett vilket skydd jag för tillfället använder.

En avgörande detalj med att ha alla betalkort i en mindre plånbok är behovet av att ha dem tillsammans med ett skimskydd.

Eftersom jag alltid behöver kunna läsa/skanna en sensor på armen för min diabetes så kan jag inte ha ett skimskydd i skyddet för telefonen. Skimskyddet blockerar nämligen även NFC-läsaren i telefonen.

Det är via NFC som man kan koppla betalkort för att betala med, men jag misstänker att det då blir konflikt med appen som läser av min blodsockersensor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.