Cornelis Vreeswijk

Vågar man lira ”Personliga Persson” idag utan att någon blir kränkt?

Jag tror det, bara man säger att han fanns för några decennier sedan och inte idag. Men Lars Ekborgs ”Bunta ihop dom” vågar ingen dra idag!

Personliga Perssonlärde jag mig utantill och som jag kanske kan dra än idag. Men jag måste nog testa utan publik först.

Att somliga går med trasiga skor vet nog de flesta idag och att Felicia försvann är helt accepterat vid det här laget.

Mäster Cees mötte jag förresten en gång i en biltunnel i Solna. Alltså en tunnel under en bilväg. Vi såg på varandra och jag kom mig inte ens för att nicka igenkännande, trots att jag var förvarnad då jag mötte och kände igen hans fru Anita Strandell som gick före tillsammans med Diana Nunez.

Ett annat minne var när jag fick en pratstund med Östen Warnebring på Mosebacke när han käkade efter sitt uppträdande och berättade historier om när han turnerade med Cornelis. Att vi dröjde oss kvar berodde på att Master Henry Gibson lirade trummor med Östen. Henry, en kompis under många år.

Sen har vi då Sid Jansson, en gång i tiden Cornelis manager. Ja jisses…

Såg Cornelis uppträda lajv en gång på Skeppsholmen. Minns hans basist som tyckte att vi i publiken var underbara. Cornelis blängde snett på honom. Även jag tyckte att basistens infall kom en aning fel…

De bästa klippen på youtube är enligt min mening de som dyker upp om du söker på ”Cornelis Vreeswijk 1986”. En samling lajvlåtar som är helt underbara!

Även Visfest från 1984 är njutbar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.