Viseftermiddag i Kulturstugan Märsta

Jag föreslog redan i höstas att jag kunde komma till Kulturstugan med min ljudanläggning för att tillsammans med kulturföreningen ordna vad som kom att heta ”Viseftermiddag”. Nu är vi snart där, då datum är satt till 20 maj kl. 14:00.

Kommer du?

Ingemar Hedman från Kulturföreningen och jag är i full färd att ragga vissångare i Märsta med omnejd och det börjar redan bli några stycken utöver mig själv. Det hade ju varit lite snopet om det bara varit jag som va den hemliga gästen.

Men nu är vi som sagt var redan några stycken som kommer att lira visor mellan 14 och 16 lördagen den 20 maj. Alltså om en dryg vecka. Utöver att vi som uppträder med inövade låtar så finns det säkert möjligheter till spontana gemensamma gig. Vi som redan svarat ”jag/vi” kommer har en bred repertoar inte bara av visor utan även av annat. Vad det är, får ni se och höra ni som kommer.

Inspiration från 60-talet

Hela upplägget är en inspiration från 60-talet då Vispråmen Storken låg förtöjd vid Rålambshov i Stockholm. De som uppträdde där blev rätt berömda med tiden, så att säga. Själv har jag kört visaftnar och även egna visstunder i Bjurs med omnejd under året som gott vilket varit uppskattat.

Hur går det då till och vad finns på plats?

Jag har under året skaffat mig en bra ljudanläggning ”BOSE” med analog yamaha-mixer för två mikrofoner och två gitarrer, förutsatt att dessa har inbyggd mick. Alltså kan en duo framföra låtar om de så vill. Vidare så lånar jag gärna ut min gitarr som är en så kallad spansk nylonsträngad gitarr av mycket hög kvalitet av märket ”Alhambra”.

Notställ kommer att finnas plus en hållare för en 9,7 tums iPAD som sitter på ett av mickstativen. Den använder jag själv vid mina framträdanden. Mycket bra lösning eftersom en iPAD inte tar en massa plats trots att jag har hela bunten med texter med mig.

Det betyder att ingen som deltar behöver kunna sin repertoar utantill.

Slutligen kan jag berätta att jag valts in i Taubsällskapet Dalarna, vilket jag är både glad och stolt över!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.