Blandat Svamlat II

Så va det strax dags igen! Dags att åter framträda med valda favoriter från 1965 till 1970, den period i mitt liv då jag var tonåring och musiken blev en viktig del av mitt liv. Så har du vägarna förbi Märsta nu på lördag med start klockan 14:00 så kom till Kulturstugan i Märsta och lyssna på mina tolkningar av några av mina favoriter. “Musik Lovers” skulle nog kalla de flesta låtarna för genuint riktiga klassiker!

Programmet har en engelsk och en svensk del, med ett litet undantag samt med en fikapaus emellan dessa block. Kulturstugan i Märsta är en ideell förening där jag är medlem, en mysig liten stuga mitt i Märsta med gångavstånd från Märsta station samt 10 minuter med bil/taxi från Arlanda. Dessutom centralt mellan Uppsala och Stockholm så närmare än såhär kommer man inte i Sverige.

wp_ss_20150302_0001Programmet

– Nobody knows you when you’re down and out
– Under the greenwood tree
– Josie
– Where have all the flowers gone
– The times they are a-changin
– Mr Tambourine man
– Universal Soldier
– Eve of destruction

<< Fikapaus >>

– Somliga går med trasiga skor
– Märk hur vår skugga
– Gröne Greven
– Visa i Molom
– Daydream
– Anna och mig
– Sång till friheten

De artister vars musik jag tolkar är Josh White, Donovan, Pete Seeger, Bob Dylan, Buffy Sainte-Marie, Barry McGuire, Cornelis Vreeswijk, Alf Hambe, John Sebastian, Lalla Hansson samt Silvia Rodriguez Dominguez/Björn Afzelius (1982).

Den  sistnämnda har med åren blivit en form av familjelåt som vi drar tillsammans i olika sammanhang typ bröllop och dop.

Varför ska man nu dra till Märsta för att se och lyssna på en gubbe med keps som drar 45-50 år gamla låtar inför sittande publik? Tja? Kom och bländas av fingrarna på min högra hand exempelvis eller ta en fika tillsammans med mig. Vad har du annars för dig en lördag eftermiddag?

En sak till! Vi tar inga plastkort i stugan, så ta med cash!

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.