Det sämsta med dagens IT är…

Att utvecklare inte gör klart sitt jobb. Det jag menar är att det slängs ut webbar och appar som är halvfärdiga och fulla med fel där programmeraren eller projektteamet felaktigt antar att användarna tycker det är kul att hitta fel och brister. Det är för mig helt otroligt naivt och okunnigt. Men det beror väl på att ni unga arga egentligen inte kan det mest basala inom IT-utveckling.

Nämligen att utveckla FELFRI KOD!

På den tiden (80-talet) då jag var yrkesverksam som system- och programutvecklare, det som ni numera bara kallar för app-utveckling, så var det ett odiskutabelt krav att programmen skulle vara felfria innan de implementerades i de verksamheter vi jobbade i. Vi testade helt enkelt skiten ur oss! Det var ju inte så konstigt egentligen. På den tiden skapade vi exempelvis IT som direkt påverkade flygverksamheten, för min del inom flygbolaget SAS.

Idag kan ni ju skita i sådana detaljer som att flygplan får slut på bränsle på väg någonstans i världen. Det är ju idag bara idioter med smartphones som drabbas och de kan man ju skita fullständigt i, eftersom de är lägre stående medborgare i jämförelse med er kod-apor med snabba casch som ledord och mantra. Skärp er för fan!

Roffe

3 reaktioner till “Det sämsta med dagens IT är…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.