Recension: Sommarhuset av Anna Fredriksson

sommarhusteJag fick tidigt reda på Anna Fredrikssons debutroman via Twitter eftersom vi då och då utbyter några ord. Hur vi fick kontakt har jag glömt för länge sen men jag provläste ett kapitel via någon boksäljarsajt och tyckte den verkade intressant trots att det egentligen inte är en bok som jag brukar köpa. Så jag lovade Anna att köpa den och återkomma.

Som vanligt sträckläste jag boken vilket var lätt eftersom romanen är en bladvändare. Man vill hela tiden veta hur det ska gå och hur va det egentligen med moderns död?

Nu efteråt så slår det mig att romanen påminner om en annan favoritförfattares böcker, nämligen Karin Alvtegen. Alltså en riktigt bra roman som jag varmt kan rekommendera oavsett om du är man eller kvinna eller om du av hävd och gammal vana enbart köper och läser deckare. Dags för lite annat som ger mer tillbaka och som trots avsaknaden av mord och blod är riktigt spännande. I efterordet kan man läsa att boken redan är på gång att bli en film. Den filmen ska jag bara se. Anna, som egentligen jobbar som manusförfattare till kända TV-serier kommer (eller har redan) skrivit ett filmmanus baserat på sin egen bok vilket med all sannolikhet kommer att medföra att filmen blir boken trogen vilket jag alltid uppskattar. Filmen kommer då i regi av Hannes Holm.

Klicka på bilden om du vill veta mer eller gå direkt till bokus, adlibris eller närmsta bokhandel. Boken är riktigt bra!

Rolf Granlund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.