Snabbläsningsteknik

Jag skriver mina böcker med tanke på ett kapitel i min Wordbok som handlar om snabbläsningsteknik. För att du ska få en möjlighet att utnyttja mina böcker på ett effektivt sätt så har jag klippt ut kapitlet samt publicerat det i form av ett A4-papper som du hittar under “Dokument” på min hemsida RIGIT.SE.

Du får gärna kopiera dokumentet, skicka det vidare eller länka till det om du så vill. Kanske dina ungdomar som går i skolan har hjälp av att kunna metoden när de står inför en ny bok som skolan tillhandahåller eller anvisar i samband med en kurs. Min erfarenhet är att metoden ger en avstressande effekt som annars kan kännas som en plåga för de stackarna eftersom skolan sällan lär ut en motsvarighet i att lära sig något på kort tid. Efter de tre första punkterna så menar jag att vem som helst efter 5-10 minuter kan hålla ett mindre föredrag om bokens innehåll på en övergripande nivå.

Om du testar metoden på en av dina ungdomar och därefter ber dem om att berätta vad boken handlar om efter att ha jobbat med boken under max 10 minuter så kommer du att förstå värdet av metodiken och ditt barn kommer att känna stolthet över att kunna berätta om vad en hel bok handlar om. Fortsatta studier blir på så sätt enklare eftersom man fått en överblick över bokens och kursens omfattning och innehåll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.