CBT är rätt kul!

Jag går en CBT-kurs – Computer Based Training, just nu och upplever det som rätt kul. Det som är intressant för min del är att rollerna är ombytta. Jag har tidigare tillsammans med en duktig programmerare skapat ett CBT-verktyg som vi då kallade för IET – Interactive Education Tool. Min roll var dels att dokumentera hur man använde verktyget samt att skapa kurserna. Så mitt intresse är dubbelt. Kul att se upplägget och tekniken men även hur kunskaper och övningar samverkar. Jag känner igen hur det en gång gick till när vi skapade IET och kurserna..

En annan detalj är hur man via CBT lär in nya saker. För min del så funkar det bäst om jag skriver ut varje avsnitt och jobbar med papper och penna för att därefter gå in i dialogen och svara på frågorna. Det stämmer även väl med min åsikt att inlärning är upprepning, upprepning och åter upprepning. Eller som det heter;

Övning ger färdighet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.