Bokmässan och Jan Guillou

Jag var på bokmässan för några veckor sedan och travade runt hela fredagen både före och efter mina tio minuter i Recitos monter. Jag var där för två år sedan och fick då Jan Guillous dedikation i boken ”Men inte om det gäller din dotter”, utgiven 2008 på Piratförlaget vilken numera huserar i min bokhylla. I år hade jag siktet inställt på hans senaste bok ”Ordets makt och vanmakt” och ville naturligtvis att han plitade dit något även den här gången. Jag insåg att det skulle bli en lång dags väntan eftersom hans plats på Piratförlagets scen var först strax före kl 18. Så jag strosade runt och letade andra böcker. Nu hör det till saken att bokmässan är stor. Man går väl någon mil under en dag fram och tillbaka och lyssnar på det ena föredraget efter det andra. Mycket intressant! Det som då inträffar är att jag stöter på herr Guillou både här och där. Han verkade ränna runt som en skållad råtta från monter till monter, föredrag och intervjuer. Först var det Livesändning i P3 sedan Naturskyddsföreningen med flera platser samt en oannonserad intervju på Piratförlagets scen. Då såg jag min chans. Jag frågade kassan om Jan skulle signera efter intervjun och det skulle han. Där, pekade kassörskan varvid jag genast ställde mig på plats innan någon annan insett att han skulle stå och signera just där. En lätt svettig Guillou trängde sig fram bland allt folk och kom fram till den disk där jag stod ensam i en egen kö!
– Vad ska jag skriva, sa han?
Tänk, tänk, tänk… Då kom jag på det! Då vi hade stött på varandra gång på gång under dan och då och då haft ögonkontakt samt att jag fick hans signatur för två år sedan, så sa jag…
– Roffe, är du här nu igen?
Han skrattade till och skrev: ”Roffe! Är Du här nu igen? Jan Guillou” Beviset har du på bilden. Lägg märke till skillnaden mellan vad jag sa och vad han skrev 🙂

En reaktion till “Bokmässan och Jan Guillou”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.