Android 9 har sina fördelar…

…speciellt när man som jag skriver mycket text i både Word via Google Dokument och även bloggar i WordPress.

Svepningar eller inte

I min standardtelefon har jag Android 12 och i min förra telefon har jag Android 9. De förbättringar, eller vad man ska kalla dem, har gjort att jag gör fler fel i min snabbare Android 12-telefon än i min billigare telefon med Android 9.

Det hela beror på att jag inte tycker att Google lyckats förbättra sättet att navigera i telefonen. Jag sveper helst när jag navigerar men vill helst slå av svepningar när jag ska skriva medels svepningar på skärmtangentbordet. Det sistnämnda är en bökig omväg så därför bloggar jag hellre i min billiga telefonen via wi-fi där det inte går att svepnavigera.

Android 9

Den ensamma knappen i Android 9 är bättre än treknappssystemet som är det enda alternativet till att navigera genom att svepa i Android 12.

Android 12

Tre irriterande knappar i Android 12. En klart försämring eftersom navigering medels svepning krockar med att svepskriva på tangentbordet. Tyvärr händer det alltför ofta att jag ska backa medan jag är i redigeringsläget och då sveper jag in något i min text där markören för tillfället står.

Lägg även märke till att treknappseländet även stjäl mer skärmutrymme ovanför dem, än enkelknappen i Android 9.

Att sluta svepa på skärmtangentbordet är inget alternativ när man en gång lärt sig det. Det blir mest rättstavat eftersom svepningar utgår från någon ordlista som redan är rätt stavade. Skriver man med exempelvis tummarna så blir det oftare fel, åtminstone för mig.

Sen är det en sak till!

Sony Xperia L4 är bättre än sitt rykte

Den enligt experterna på M3 och Mobil förhatliga billiga plasten på baksidan av Sony Xperia L4 är skönare att hålla i, än den glatta baksidan på den dyrare Xperia 10 II.

Så problemet att hålla en reservtelefon vid liv, blir från nu inget problem eftersom den blivit min nya skrivmaskin här hemma via WiFi. Att den har en långsammare processor märks nästan inte då jag inte kör andra appar som kräver mer. Det blir mest Google Dokument, WordPress, Twitter och Chrome.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.