Hur man krymper foton

Ett tag tänkte jag att jag enbart skulle hantera mina kameror och foton via androida surfplattor. Men det visar sig att min Microsoft Surface Go har en och annan roll som är nog så viktig. Alltså i Windows 10.

  • Håller reda på mina mappar och foton i min molntjänst Onedrive.
  • Flytta över foton från kamerorna via minneskortläsare.
  • Att vid behov krympa mina foton från kamerans maxstorlekar. Fann till min stora glädje att funktion redan fanns på plats i appen ”Foton”.

Appen Foton i Windows 10

Den här appen är helt fantastisk. Det bästa av allt är att redan finns där och kan allt som jag tidigare letat efter för mina Androida surfplattor.

Så nu är det bara att sätta storleken på alla foton i våra externa kameror på maximal storlek, föra över dem via minneskortsläsare och bearbeta bilderna på en massa sätt. Den viktigaste funktionen är att krympa bilderna beroende på vad de ska användas till.

Om man inte är nöjd med de föreslagna formaten så klickar man på det fjärde alternativet och anger ”sin” storlek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.