
I samband med utveckling av en hemsida med hjälp av WordPress, lite funderande, organiserande och djupdykning i dialoger så har jag fått stifta ordentlig bekantskap med Googles mejlsystem Gmail.
Och jag är förtjust!
I Gmail alltså.
Plus insikten att, varför gör vi allt i en och samma mejlbox? Det blir ju bara rörigt. Jag har kommit på att det blir lättare att organisera sitt mejlande om man har några till, med lämpliga pedagogiska namn.
En stor fördel blir det exempelvis, att man kan delegera hanteringen av en funktionell mejlbox. Om man sedan, som jag, har en hemsida där man kan skapa dialog via inmatningsfält som mynnar i en dedikerad mejlbox så kanske du förstår vad jag menar.
En mejlbox som kanske heter ”roffes.kontakt”@gmail.com som en kontaktsida skickar mejl till.
Man kan, liksom jag, skaffa fler sådana funktionella mejlboxar, men då är det praktiskt att anamma min namnstandard från min Wordbok med ett unikt/eget inledande prefix.
Dina initialer följt av en punkt är en metod plus det funktionella namnet. Ett exempel för nån som heter ”Olle Persson” skulle då bli mejlboxarna ”op.kontakt”, ”op.synpunkt” osv. följt av @gmail.com. Punkt, bindestreck eller understryckningsstreck mellan begreppen är en smaksak. Själv kör jag med punkter.
Att ha prefix på de funktionella mejlboxarnas namn är praktiskt då man buntar samman mejlboxarna i samma Gmailapp i telefonen. De blir som en typ av mappsystem av mejlboxar i appen. De avviker då tydligt från min eller mina personliga mejlboxar i Gmail.
Du vet väl om att även Outlook i Windows kan hantera ett antal mejlboxar av märket Gmail!
Summa sumarum blir att en mejlbox kan hanteras från ett antal ”devaljses” och blir då delegerbara till hjälpsamma vänner eller kollegor.
En sak till! Kan du ”­”?
Lägg märke till det inledande stycket/ingressen bredvid bilden av Gmail.
Snygga avstavningar!
Luta din telefon så kanske avstavningarna flyttas! Kollar du på inlägget från en surfplatta eller dator så är det andra avstavningar. Snyggt eller hur?
Jag har nämligen lärt mig att i HTML-läget i WordPress så kan jag peta in ”­” som är ett mjukt bindestreck som aktiveras när det behövs och annars är dolt i ordet.
Används för att få en snygg vänstermarginal i texter, speciellt i anslutning till högerjusterade illustrationer.