Jag kan se att det återstår en hel del i Region Dalarnas app ”Min Vård”. Men det går att boka läkartid sedan ett år tillbaka, vilket jag gjort vid två tillfällen.

Min erfarenhet är med andra ord mycket positiv av appen ”Min Vård”.
Det vi än så länge får tåla, är att vi delar regionens läkare mellan oss patienter så slutsatsen är nog att använda appen när man är på resa eller om det är svårt att få tid hos sin vanliga vårdcentral.
Men jag gillar skarpt att det är vår offentliga sjukvård, alltså Region Dalarna, som ligger i framkant när det gäller ny teknik. I Stockholm är exempelvis det privata alternativet betydligt dyrare att anlita.
Men som du kan se om du loggar in via ditt mobila BankID att alternativen finns men att det ännu saknas en hel del. Men jag vill påstå att det ser mycket lovande ut.
Det som återstår handlar främst om att vårdcentralerna ska komma igång med sin användning av appen. Så det handlar om IT-utrustning, utbildning samt ny schemaläggning.
Vissa delar av vårdcentralens personal borde till och med kunna jobba hemifrån bara Regionen förser dem med datorer som har både kameror och mikrofoner. Alltså en vanlig modern Laptop samt fiber in till deras hemmakontor!
En klar fördel är ju att vi slipper resorna till våra vårdcentraler då vårdbehovet du behöver, inte kräver en fysisk undersökning. Kontentan blir ju att vårdgivarna kan ge mer vård per dag än om vi alla måste infinna oss fysiskt vid varje vårdtillfälle. Eller uttryckt på annat sätt, läkarna hinner med fler patienter per arbetspass med hjälp av videotekniken.
Sen kan man ju också ringa men telefontiderna är idag rätt få eftersom användandet av den nya tekniken inte kommit igång då fysiska besök än så länge är det enda alternativet.
Följande text i ”användarvillkoren” som för övrigt skriver ”Landstinget” och inte det numera använda begreppet ”Regionen” visar dels på uppdateringsbehov men även på en positiv detalj på sikt.
Hälsouppgifter kan även samlas in när du besvarar formulärfrågor från Behandlaren eller laddar upp bilder eller andra filer i Tjänsten.
Alltså att ”Tjänsten” (Min Vård) redan nu tar höjd för att kunna hantera både bilder och filer som vi patienter behöver delge en och annan vårdgivare. För min del PDF-filer från min smarta blodtrycksmätare av märket Omron.
Att överlämna elektroniska bilder och filer är idag nästan omöjligt på grund av regida tolkningar av patientsäkerhetslagarna.