Sony Xperia L4, 4

Inser sent omsider att jag köpt en för ny Sony Xperia. För L4 finns det skralt med så kallade ”plånboksskydd” eller rena standardskydd.

Men jag väntar väl ett tag innan jag tar steget och byter SIM-kort mellan mina två Smartphones. Dessutom kan jag lugnt testa vidare via Wifi. Jag vill ogärna använda en Smartphone utan att ha skärmen skyddad i fickan, ryggan eller väskan. Som det är just nu så måste Xperian vara helt avslagen under transport för att inte sätta igång någon app på egen hand.

Jag har sett att det finns enkla vikbara skydd där man ser klockan genom locket. Precis som Huawei P20 Lites standardskydd som jag fäste mig vid. Jag behöver inte ha mina betalkort och körkort i plånboksfodralet till telefonen.

Så jag testar vidare bland annat genom att blogga via WordPress samt organisera apparna i grupper på enbart en skärm. Sen är det lite säkerhetsdetaljer som jag måste fixa innan jag går över. Målet är ju att den här luren ska fungera som en ersättare utifall något händer med Ajfånen som senast.

Två appar som jag än så länge inte kör igång på Xperian är Facebook och Messenger. Anledningen är ju att Facebook har nån slags bevakning på att jag inte loggar in på fler enheter än min iPhone och min iPad. Men det är nog bara bra att köra lite lugnt på Facebook.

Några bra detaljer

Externa tillbehör

Jag har kopplat mitt tangentbord från Kjell & Company samt min nyaste HP-mus till Xperian vilket är en fröjd när det gäller att blogga. Visserligen går det som i Ajfånen bra att skriva med tummarna men ett fysiskt externt tangentbord via blåtand är ändå vad jag föredrar.

Netflix

Gustaf Skarsgård

Har börjat kolla på den nya serien CURSED med Gustaf Skarsgård som Merlin via Xperian. Går hur bra som helst eftersom skärmen är knivskarp samt har bredden 21:9 istället för 16:9 som är den vanliga standarden på smartphones exempelvis iPhone 7, 8 och nya SE.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.