Lasse Berghagen

En tidig, för att inte säga mycket tidig Lasse Berghagen.

Jag har lite svårt att datera LP:n eftersom jag gett bort alla skivor men jag har vishäftet kvar någon­stans i hyllorna.

Men jag tror att den kom ut 1970. I vilket fall som helst så måste jag ha skaffat både LP:n och vishäftet med både noter och texter efter att ha sett honom lajv på Liljekonvaljholmen söder om Uppsala. Jag bodde redan då i Märsta.

Några av låtarna jag föll för var ”En kväll i juni”, ”Teddybjörnen Fredriksson” samt ”Lisa”.

Lasse finns förresten med i Sid Janssons visbok ”60 visor från 60-talet både med Teddybjörnen Fredriksson och samlingsbilden från Visfestivalen i Västervik där man kan se Lasse och Benny Andersson ta ackord på gemensam gitarr. Den bilden är på något vis en illustration på inledningen av vad som sedan kom att heta ”Det Svenska Musikundret”. Det är i princip bara Anni-Frid som saknas på bilden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.