Bruce Springsteen

8:e juni 1985, Nya Ullevi Göteborg. Två meter från scenen!

Innan den resan så hade jag hittat LP:n och snöat in på ”The River”. I skivfodralet fanns även alla texter på låtarna, så det var bara att sjunga med. Jag minns att bladet blev helt söndertummat med tiden eftersom det alltid va med! Jag tror till och med att jag har det kvar någonstans!

Mitt paradnummer vid den tiden var just ”The River” som jag kompade på min tolva. Men det blev fler låtar från det albumet som blev ”mina” låtar.

Minns en gång på en fest i en by utanför Arlanda. Satte mig på en stol i mörkret ute i trädgården och lirade just den. Hade just grälat med min dåvarande och spelade bara för mig själv. När sista ackordet tystnat blev det ett j-a hallå. Övriga festdeltagare hade kommit ut och lyssnat.

Tydligen gjorde jag en ok spelning 😁

En LP som borde vara med på min lista om 10 album är nog ”Born In The USA” vars titellåt ofta miss­för­stås bland de som inte lyssnar på texten.

Det är definitivt ingen lovsång till USA utan en kritisk låt om Vietnamkriget.

Men det är andra album som mer påverkat mig musikaliskt så denna får bara vara med på ett hörn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.