Marknadsliberal dumhet!

Det finns väl snart ingen i hela Sverige som inte köpt vatten som levereras i plastflaska? Den största segern för det marknadsliberala samhället Sverige! Hur i helvete gick det till att lura skjortan av svenska folket? Jo, såhär gick det troligtvis till!

Från början var det ”de nya turisterna” som för första gången kom för att turista i landet Sverige. Med vanan hemifrån det egna landet, så antog de att svenskt kranvatten var som i hemlandet, nämligen livsfarligt att dricka. Eller uttryckt på annat sätt, kran- eller duschvatten tvättade man sig med. Drack, samt även borstade tänderna med, gjorde man och gör fortfarande med importerat flaskvatten som dessutom oftast importerats från landet Sverige. Hur deras flaskvatten hamnat i platsflaskorna funderade dessa aningslösa turister aldrig kring, utan man betalade bara och drack svenskt kranvatten ur platsflaskor som sedan slängdes i sopberget där hemma.

Dessa turister kom till Sverige som turister och antog att även svenskt kranvatten var odrickbart vatten. Så man frågade alltid efter ”flaskvatten”! Så insåg en och annan smart affärsman till slut att här kunde man tjäna pengar! Det fanns ju gubevars en efterfrågan och därmed en så kallad ”Marknad”! Man importerade således tomma plastflaskor från utlandet samt fyllde dessa med kranvatten och klistrade på aptitliga  etiketter som oblygt påstod att flaskorna innehöll friskt rent vatten från en och annan hälsobrunn.

När väl dessa manipulativa plastflaskbuteljer väl stod där på hyllorna i matvaruaffärer, bensinstationer och andra försäljningsställen så insåg den korkade svensken att kranvattnet på plastflaska är bättre vatten om man får betala för det, även om det är kranvatten från exempelvis Stockholm, Borås eller annan ort där den marknadsliberale affärsmannen har sin hemvisst.

Där är vi idag! Turistefterfrågat plastflaskvatten dricks nu av korkade vanliga svenssons.

En annan källa till att det gick som det gick var att Svensson lärde sig plastflaskestandarden på de turistorter som är så populära, typ Thailand, Spanien med flera länder som har fina badstränder.

Är då vattnet i dessa plastflaskor bättre vatten än direkt ur kranen i vilket hem i Sverige som helst. Nja… Alla som har eller haft ett akvarium, badtunna  eller en simbassäng vet att inkapslat stillastående vatten måste renas! Det bildas både alger och bakterier i dessa instängda miljöer. Så även i plastflaskor som transporteras, lagras samt visas på hyllor långt bort från kyldisken i värsta fall, även där frodas alger och bakterier!

Är flaskvattnet godare då eftersom man måste betala för det? Svaret är utan tvekan NEJ! Själv har jag en metallflaska som jag själv diskar då och då och som jag ber personalen på en och annan bensinmack att fylla på med deras kranvatten. Oftast låter de kranen spola ett tag så att vattnet jag sedan får, är så kallt som möjligt. Och aldrig tar de betalt för detta på plats upptappade vatten.

Den enda gång som jag stött på patrull var då en sommararbetande ung person först anvisade flaskvattnet som de sålde och som jag naturligtvis vägrade köpa. Den unge säljaren tyckte då att jag själv kunde fylla på min flaska på deras kundtoalett!?!?
Den unge personen har tydligen ingen aning om vad hygien är för något! Att tarmbakterier frodas på offentliga toaletter är nåt som man tydligen inte lär ut i den svenska skolan.

Så går det till när nån kommer på att det finns en marknad där det går att tjäna pengar i ett land där marknadsliberala ideologier gäller. Att dessutom nån kommit på att svensk skatt även är en luckrativ marknadsplats, är väl grunden för ett annat inlägg kan man förmoda. Ska fundera på saken…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.