Hemlighetsmakeriet inom sjukvården är direkt skadlig

Det är med stor förvåning som jag insett hur idiotiskt sjukvården fungerar. Det är min egen erfarenhet som nu larmar om att nuvarande journalsystem är direkt skadligt för patienten, det vill säga mig. Anledningen är att alla journaler är hemliga! Till och med för mig!

100693243

Om mina journaler som handlar om mig inte är hemliga för mig, hur kan det komma sig att jag inte kan se dem och läsa dem? Det är helt uppenbart att de innehåller fel som kan vara direkt förödande. Jag återkommer strax om det!

Inom föreningslivet och de flesta företag är det viktigt att protokoll från möten justeras! Viktigast är det i föreningslivet, där man alltid enligt lagar om hur föreningsliv skall bedrivas, alltid utser två som skall justera protokollen från möten! Inom företag är det däremot lite si och så enligt min erfarenhet fast det är än mer viktigt.

Vem justerar mina nyskrivna journaler?

Inte jag i alla fall och ingen annan heller! Och «protokoll» som handlar om mig och min kropp handlar om mitt liv! Omvänt, står det fel så kan detta i värsta fall vara fara för mitt liv eftersom läkare som läser min journal fattar beslut om medicinering eller vård baserat på «hemliga» journalanteckningar som aldrig rättas eller justeras av någon annan än den som skrev. Än mindre av mig som patient!

Det hela blev solklart för några månader sedan då jag behövde förnya mitt läkarutlåtande till Trafikverket om att min diabetes inte är ett problem när det gäller min förmåga att köra bil och inneha körkort. Fick för övrigt ok att inneha körkort i tre år till innan jag måste in med ett nytt läkarintyg samt intyg från ögonläkare!

Läkaren på Danderyds Sjukhus, för övrigt en äldre mycket förtroendeingivande överläkare, läste högt ur min journal och konstaterade bekymrat att jag är rökare!

Va falls och anfäkta och förbannat!

Jag rökte min sista cigg på morgonen den tionde november 2012. Därefter började min första hjärtinfarkt och det blev ambulans till Danderyds sjukhus. Sedan dess är jag helt fri från allt vad nikotin handlar om. Möjligtvis blir jag lätt irriterad och ofta förbannad när jag besöker ett apotek och jag ser den nya business som växt fram i form av «Antirökningsmedel». På varje apotek vimlar det av Nikotinell och annat skit som bara är varianter av medel för nikotinister. Fy Fan!

Alltså! Va fan står det egentligen OM MIG i sjukvårdens journalsystem? Medicineras det mig utifrån att jag är nikotinist? För det måste ju vara skillnad på om jag använder nikotin eller inte, speciellt när det gäller blod, blodkärl, lungor och hjärtverksamhet! Jag undrar för närvarande vilka ytterligare fel som står i journalsystemen.

Omvänt, hörru du politiker, när justerar ni lagen om patientsäkerhet så att den blir lika nogsamt hanterad som föreningslivets årsmötesprotokoll där för övrigt ingen fara för liv och ve föreligger?

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.