Reklam till varje pris

På varje tidningsredaktion sitter dagligen folk och letar smaskiga filmer på YouTube. Filmklipp som ogenerat används som “lockvara” för att vi informationskonsumenter ska ta del av reklamfilmerna som alltid föregår de ofta hemska filmsnuttarna som nån pervers typ lagt upp, exempelvis hur en jätteorm slukar en krokodil eller hur en galen bilist i Ryssland kör åt helvete.

image

Så ser det ut dag ut och dag in och varje filmat inslag basuneras ut med en smaskig rubrik.

Ibland blir det även helt uppåt väggarna när man först ska kolla på reklam för ytterliga ett nätcasino presenterat av någon fattig före detta idrottsman eller bi-skådis för att sedan visa verklighetens elände där nån återigen mördats och nån journalist ska berätta hur mördaren gjorde med vilka redskap medan polisens insynsskyddande vita tält visas i bakgrunden. Så medan du tänker på hur du ska tjäna stålar via spel så ser du döden i rörliga bilder. Så jävla sjukt har massmedia blivit på nätet.

Det är fan i mig svårt att hitta det som är värt att läsa. Ett tips enligt min mening är att hitta de Twittrare som hittat nåt läsvärt och som länkar direkt på artikeln. Att surfa på hemsidorna börjar fan i mig bli svårt på grund av alla reklamtricks som man måste undvika.

Ett annat sätt är att leta reda på alternativa informationssidor som ännu inte tagits över av reklammakarna. För reklamfolket har fan i mig gått för långt. För länge sen ska tilläggas.

Roffe 
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.