Reklam-TV kontra Netflix

Jag har i många år retat mig på reklam i TV mycket beroende på att den är dålig, fördummande, tjatig samt tar på tok för mycket plats i förhållande till det jag vill se.

Så hände det sig att en av mina älskade söner lät mig haka på hans Netflix-abonnemang. D.v.s. att kolla på filmer via min dator. Alltså via min mobil, pekplatta eller Laptop. Bäst då via de prylar som har hdmi-utgång så att man kan se filmen via sin stora platt-TV.

Men heller inte fel att se en film via min 11-tums Laptop! Speciellt om man även kör ljudet via hörlurar.

Om man sedan betänker att programmen som TV-kanalerna tillhandhåller är skitdåliga så infaller följande slutsats eller frågeställning.

Varför i hela friden abonnerar man på ett TV-paket innehållande reklamkanaler? Jag har för mig att argumentet för reklam-TV var att det skulle bli billigt och bra för tittarna. Numera betalar vi för att se på skit.

Funderar faktiskt på att minimera TV-paketet här hemma och i Bjurs samt istället abonnera på Netflix. Fördelen är dessutom att man kan vara fler på samma abonnemang vilket innebär att vi inte behöver slåss om fjärrkontrollen. Dessutom är Netflix reklamfritt.

Jag återkommer när vi har bestämt oss. Vi är eniga om att nuvarande paket från Com Hem respektive Viasat är bortkastade pengar.

Jag har en känsla av att reklam-TV är en utdöende bransch.

Publicerad från WordPress för Windows Phone

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.