Snart är det väl ingen som surfar på originalsidorna

Det är en märklig utveckling på ”hemsidor” för närvarande. De visas i två varianter eller tappningar om ni så vill.

Med original menar jag den stora blaffiga som vi surfar på via PCn eller surfplattor. Den andra är mobilversionen av samma sida. Skillnaden är idag enorm. Reklamen tar mer och mer över originalsidorna vilket är som att sparka sig själv där bak.

Reklamen medför att det tar för lång tid att ladda hela sidan plus att det blir svårare att se och läsa det man är intresserad av. Själv tröttnar jag oftast, loggar av Laptopen och tar istället fram Lumian samt mobilsurfar.

Ännu så länge är mobilversionerna relativt förskonade från reklam och man får väl vara glad så länge det är så. Jag undrar när massmedia kommer underfund med att reklamen förstör deras mediala framtoning. Får det här fortgå så gräver medierna sin egen grav. Information hittar alltid sina egna vägar.

En annan irriterande konsekvens eftersom operatörerna tar betalt för nedladdad volym, för närvarande antal kronor i gigabyte räknat, är att vi betalar för att se denna skitdåliga reklam. Undrar om det är nån som gillar reklam utöver reklammakarna själva? De sitter nog för jämnan och kollar varandras alster.

Publicerad från WordPress för Windows Phone

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.