1965, året då jag blev tonåring

Vi är alla barn av vår tid och vi präglas alla på ett eller annat sätt, exempelvis på vår musiksmak. Den 13 september klockan 14 är det dags! Då kör jag ett litet program som jag kallar för “Blandat Svamlat” på Kulturstugan i Märsta.

imageEn samling av musik från 1965 och framåt där merparten har sitt ursprung i den senare delen av 60-talet, alltså min tid som tonåring. Jag tolkar på mitt sätt Josh White, Donovan, Bob Dylan, Pete Seeger, Cornelis Vreeswijk samt några till. Vietnamkriget 1955 – 1975 var ständigt närvarande vilket även återspeglades i musiken i form av protestsånger. Minns du “Universal Soldier”? Aktuell än idag!

På det hela taget så tror jag att de flesta känner igen låtarna som jag framför, eftersom många blivit så kallade klassiker. Många jämnåriga med mig känner igen sig och minns kanske sin tid och sin musik från andra hälften av 60-talet.

Unga människor kanske har hört föräldrar och mor- och farföräldrar spela låtarna på vinyl eller CD-skivor därhemma.

Min förhoppning är att återknyta “min musik” till idag med en förhoppning om att just du uppskattar att för en stund lyssna på tolkade låtar som idag är nästan 50 år gamla.

En god vän, som idag jobbar inom åldringsvården menar att just “min musik” är vad gamla människor helst lyssnar på nuförtiden. Stenkakeåldringarna som lyssnade på Harry Brandelius är sedan länge borta.

Dagen före den stora valdagen då vi får veta om vi får ny regering eller får dras med den nuvarande i fyra år till. Nåja, jag ligger ingen värdering i det, jag lät Kulturstugan bestämma när jag skulle komma på besök och spela min musik. Vi ses väl, hoppas jag?

Roffe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.