En nackdel med Android (seriöst)

Jag har tidigare berättat om att synkroniseringen med Exchange fungerar bra. Men jag har upptäckt ett problem med Epost i Android i kombination med Outlook/Exchange.

Jag är en rätt avancerad Outlook-användare där jag låter Exchange sortera mina mejl till olika mappar under inkorgen via funktionen ”Regler” som läser av nyckelord eller avsändare samt därefter placerar dessa mejl i rätt mapp. Ett exempel är allt som kommer från Facebook som regelmässigt placerar inkommande mejl från Facebook i den mapp som jag namnsatt till just ”Facebook”. Som du förstår så har jag betydligt fler regler och mappar som fungerar likadant.

Problemet med Androids Epost-funktion är att man bara ser en mapp i taget till skillnad mot Outlook där jag ser samtliga mappars innehåll avseende lästa och olästa mejl. Det betyder att jag ofta missar viktiga mejl om jag bara använder pekplattan i mitt mejlande. Kollade just mappen ”Facebook” och ser att jag har 17 olästa mejl. Nu är den mappen visserligen inget problem eftersom jag regelbundet kollar Facebook i pekplattan. Så dessa 17 mejl är inget nytt egentligen. Men det finns andra mappar!

Så det blir att slå på Laptoppen under dan för att kolla vad jag missat den vägen.

Har jag nämnt att jag skrivit en bok om Outlook och som belyser finesser med Outlook 2007 och Outlook 2010. Du hittar boken här på hemsidan om du kollar menybaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.