Samsung Galaxy Tab och Tangentbordet

Man blir rätt irriterad när nya prylar bara inte fungerar ihop. Speciellt när det handlar om delar från samma tillverkare. I mitt fall Samsung Galaxy Tab och det externa tangentbordet. Visst går det att skriva på det svenska tangentbordet med egna tangenter för åäö. Men varför fungerar inte åäö efter att man satt “Svenska” på alla ställen man kan tänka sig?

image

Pling till Samsung via http://samsung.se blir inledningen på en eftermiddag med strul. Att det ska vara så krångligt. Nåja nu löste det sig till slut efter rådet per telefon om att installera Kies 2.0 på min Laptop Win7 64bits. Det behövs lite uppdateringar sa han…

Via supportfliken på Samsungs svenska hemsida kommer du så småningom till tre rutor som du klickar i efter hand. Det ska se ut så här.

Samsung support

Sedan klickar du på välj-knappen (under den lilla bilden på Tabben)

Sedan klickar du på “Mjukvara” under fliken “Filarkiv”.

Samsung support 2

Klicka sedan på ikonen för Kies 2.0 under rubriken “Fil” till vänster i tabellen. Alltså den första raden. Sedan är det bara att köra eller ladda ner och sedan köra. Jag körde direkt.

Efter lite meck fram och tillbaka ett antal gånger utan att lyckas med något alls trots att Kies sa att det fanns ny programvara att ladda hem och installera och att Tabben satt USB:ad och redo så hände ingenting!

Det tog några vändor med svordomar och upprepade skrivningar av administratörs-lösenord innan jag slogs av en liten, liten, liten tanke. Google och Android-folket har nog aldrig lyssnat på grabbarna från Labcenter i Stockholm om det smarta att ha en user som admin och sin vanliga (dagliga) user som standard, eller “vanlig user” i Windows. Vitsen med det är att om en hacker kryper in via en kabel in i datorn så kommer denne inte åt det allra heligaste utan bara dina vanliga Word- eller Excel-filer. Så har jag satt mina datorer sedan Marcus Murray gav det rådet. Smart och enkelt och lätt som en plätt.

Jag satte om min vanliga user till admin för en stund och då började det hända saker. Kies började härja med Tabben och det dök upp varningar om att inte rycka ur någon kabel eller röra något överhuvudtaget. Sagt och gjort, jag väntade med spänning på resultatet. Dessutom rullade en massa IT-nördkraffs på Tabbens skärm då och då.

Efter en liten stund var det klart! Ryckte ur USB-sladden (vilket tydligen gick för sig) ryckte åt mig tangentbordet och stegade ut i köket närmare Routern. Kopplade samman Tabben med sitt tangentbord. Här skulle det skrivas både åäö och ÅÄÖ så det stod härliga till.

DET FUNGERADE!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.