Samsung Galaxy Tab!

Det var tabben som kom igår med posten! Så nu leker livet. Flyttade över Sim-kortet från mitt mobila bredband, in med ett mini-SD kort som jag hade liggande men kommer nog med tiden att skaffa ett större än det på 2Gb som jag har just nu.

Jag gillade uppkopplingen till Exchange-servern. Den gick bra efter några felskrivningar men jag har gjort det så pass många gånger att det aldrig blev något problem. Så nu har jag en potent mejlmaskin som jag kan ha med mig överallt. Det går ganska bra att skriva på skärmtangentbordet, speciellt när jag håller Tabben i horisontalläge. Då hittar mina tummar rätt nästan varje gång. Dessutom fungerar åäö den vägen. Åäö fungerar nämligen inte alls via tillbehöret “externt tangentbord”. Googlade runt på tabben och fann att fler har samma problem. Tydligen måste vi som användare uppdatera tabbens OS. Hur det går till och fungerar får jag återkomma till. Det är inte som att koppla på Windows Update precis. Så långt har jag förstått. Lite kass av Samsung att tillhandahålla ett svenskt fysiskt tangentbord som inte omedelbart fungerar trots att jag satt svenska som språk på alla platser jag kunde hitta.

En annan detalj värt att notera att det går utmärkt att surfa på vanliga hemsidor även om man måste zooma in på den lilla 7-tums skärmen. Dessutom får man alltid en fråga om man vill gå till sajtens mobilsida, och det vill man av flera skäl. 1) de går betydligt mycket snabbare att ladda ner när man kör 3G och även via WLAN. 2) Dessutom är mobilsidorna mer rakt på sak och ännu inte översållade med reklam även om de numera har en och annan reklam. Lite trist, men så är det.

Skärmen blir naturligtvis snabbt en aning kladdig så jag ska montera skärmskyddet i form av en plastfilm inom kort. Det blir lite pillergöra för att inte få bubblor mellan plastfilmen och skärmen. Man kan ju undra varför en första plastfilm inte monteras direkt i fabrik? Jag skulle ha uppskattat att de gjort det på min Tab. Då hade man sluppit den detaljen tills det i framtiden blivit dags att byta.

En annan detalj som jag anser behövs är någon form av fodral eller väska. Så en sådan har jag beställt från Dustin. Det känns inte bekvämt att dra runt på bygden med en helt oskyddad Tab. Inte ens om man har den i en rygga eller väska. Så inledningen som ny ägare av en Samsung Galaxy Tab är att komplettera med skärmskydd och fodral samt att uppdatera OS. Appar har jag inte kommit till än, så det får bli ett annat inlägg längre fram.

Men jag gillar min nya fina Samsung Galaxy Tab med 7 tums skärm. Formatet är för min del perfekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.