Kort om Samsung Galaxy Ace

imageDottern köpte en Samsung Galaxy Ace härom dan bland annat för att hennes röda SE-lur börjat svikta i sin tillförlitlighet. Så jag fick rycka in och hjälpa henne att få in alla sina kontakter. Till saken hör att jag först nu fick stifta bekantskap med Android så det var lite peta här och där innan jag kom underfund med hur den fungerar. Vi har inom familjen Exchange/Outlook så allt fanns uppsynkat på servern. Frågan var nu hur Android synkar mot Exchange över nätet. Att koppla sladd var det inte tal om! Det måste fungera var min inställning.

Jag hittade inställningen ganska snabbt, petade in hennes mejladress och lösenord samt tryckte iväg en synk på vinst och förlust. PANG! Först trodde jag att något gått fel eftersom synken gick så förbluffande snabbt. En koll i kontakter och kalender samt mejl visade att det fungerat! Imponerande! Måste säga att det var skitlätt! Om denna i vanliga fall krångliga uppkoppling gick så snabbt och enkelt så kanske andra appar funkar lika bra?

Ser fram emot min kommande Samsung Galaxy Tab och undrar en smula om inte Microsoft med Windows Phone 7 är en aning sent ute. Varför ska alla Android-användare byta till en ny lur med ett nytt OS och gränssnitt? Det är nog bara vi entusiaster som har tålamodet att vänta på Nokia/WP7. Eller så måste Nokia komma med något riktigt bra och billigt för att slå sig in i vad jag kan se Androids stora marknadsandel.

Just Samsung Galaxy Ace är intressant ur en annan synvinkel. Priset! Dustin Home tar 2590 kr mot 6990 för iPhone 4. Varför denna prisjämförelse undrar du säkert. Jo! Tidningen Mobil säger i ingressen till deras test att Samsung Galaxy Ace är en uppenbar Iphone 4-kopia på utsidan, under skalet är den både bättre och sämre än förlagan. Mobil har testat. Så Samsung Galaxy Tab gränsar alltså till min egenhändiga definition av begreppet Budgetlur och har nog idag sin plats bland ungdomarna. Dottern och hennes kompis är i alla fall helnöjda med sina Ace.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.