Då är man Taxiförare!

161899_117378916066_3838867_n[1]Igår tisdag skrev jag slutprovet för att bli Taxiförare hos Taxi Stockholm. Det hela gick bra men fick ett litet pinsamt resultat. Jag tog helt enkelt för lätt på teknikdelen och fick mest fel på att hantera taxametern även om jag blev godkänd. Jag antog helt enkelt att jag skulle ha lätt för just tekniken, IT-van som jag är sedan många år. Grannar som behöver hjälp med sina datorer, familjen likaså. Dagen före var jag till exempel med en granne och köpte en Laptop eftersom deras gamla XP-maskin gett upp. Vidare fick jag hjälpa dottern med att synka upp hennes nya Android-telefon mot vår Exchange-miljö vilket var en barnlek trots att jag aldrig pillrat på Android-OS tidigare.

Då förstår du kanske att mina kinder blev en aning röda när just taxametern höll på att orsaka en omskrivning. Pinsamt är bara förnamnet. Hade jag fått ett fel till så hade det blivit nytt skriftligt prov. Övriga delar gick som tåget. Fixade till och med den del av Stockholm som jag alltid kallat för “det svarta hålet”. Alltså alla orter, vägar samt tvärgående leder söder om Skanstull! Så för säkerhets skull straffar jag mig själv idag genom att åka in till Luntmakargatan och träna på taxametern. Dessutom ska jag införskaffa arbetskläderna.

Jag har även träffat min nye arbetsgivare. En mycket trevlig man boende i Upplands Väsby. Så jag får nära till jobbet! Vi fick omedelbart en bra kontakt och vänskapen var omedelbar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.