Idag har jag varit på turné!

I ett tidigare inlägg berättade jag att Märsta bibliotek köper in mina böcker. Så det är bara att fortsätta på den linjen.

Först drog jag till Sigtuna Bibliotek beläget i en för Sigtuna vacker tidsenlig stor villa. Letade reda på IT-hyllan och såg samma resultat som i Märsta, skralt sortiment. Vänder tillbaka till bibliotekarien och presenterar mig. Visar mina medhavda fem böcker, berättar och visar min bokblogg med flera. Jag tror hon beställer samtliga, fick det intrycket. Lite överraskad av att hon tyckte sig känna igen mig? Är man på väg mot en form av lokalt kändisskap?

Nästa stopp var Valsta Bibliotek och vem har vi då där! Conny som jag träffade på Märsta bibliotek senast? Det visar sig att han far runt till samtliga kommunens bibliotek som deras IT-gubbe men har sin bas i Valsta. Resultat, två titlar med ett mejl där jag ska höra av mig när Word 2010 boken är klar. Han menar att just Word och Excel efterfrågas ofta så min Excel-bok kan bli populär.

Nästa anhalt Rosersbergs bibliotek. Men där skulle de just stänga och bibliotekarien jobbar tydligen bara några timmar om dan. Så jag åker dit i morgon istället.

Bokhandeln i Märsta blev nästa stopp. Hmm! Ny ägare inga IT-titlar för närvarande, före detta rektor med mera. Äger även bokhandeln i Sigtuna. Resultat! Vi har börjat smida planer och idéer. Det här kan bli riktigt kul! Måste till en riktig kampanjplan nämligen. Jag har en del informationer nämligen som jag dels redan känner till plus att jag måste sondera lite till inom kommunens gränser. Nu gäller det att vara smart och förslagen! Ett besök på lokaltidningens redaktion ingår så småningom. Men det besöket måste planeras in rätt i tiden.

Nu inser jag det kloka som Jan Carlzon la som strategi för SAS under 80-talet! Nämligen…
– Säkra först din hemmamarknad innan du går vidare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.