En form av varumärke

Du kanske undrar varför mina nuvarande böcker har titlarna “Använd xxx på mitt sätt”? Svaret är enkelt, eller svaren är fler! Dels har jag tänkt att böckernas titel ska bli en form av inofficiellt varumärke, dels vill jag på det här viset tydligt ange att det handlar om böcker för användare. Att titeln dessutom börjar på första bokstaven i alfabetet är avsiktligt från början. På det viset hamnar mina boktitlar överst i olika typer av förteckningar som just brukar sorteras i bokstavsordning. Fiffigt om jag får säga det själv!

Att jag avslutar med orden “på mitt sätt” får du se som en partsinlaga från min sida. Microsofts produkter är så pass flexibla att du som användare kan hantera dem på ett oändligt antal sätt. Alltså måste jag stryka under att böckerna handlar om hur just jag hanterar Word, Excel, Project med flera på det sätt som jag funnit vara det bästa för min del. Om metoderna passar dig kan jag naturligtvis inte veta speciellt om ni inom er organisation har fastställt mallar om hur ni exempelvis skriver era dokument. Men än har jag inte sett mallar som är bättre än mina egna mallar när det gäller enkelhet, effektivitet eller att skapa dokument som snålar med utrymmet på hårddisken eller i dokumentarkiv.

Så du får se mina böcker som mitt sätt att dela med mig av min mångåriga erfarenhet kryddat med vad jag under testandet och skrivandet har kommit fram till medan böckerna växte fram. Det blir så när man skriver faktaböcker, man måste gå till botten med en hel del detaljer. Något som jag inte hann med när jag var anställd och skulle producera resultat. Det är fördelen med att “hoppa av en tid” för att koncentrera förfiningen och användningen av världens bästa hjälpmedel, Microsoft Office!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.