Skrivklåda…

När jag inte har något att säga…

Ibland har jag ingenting att blogga om eller skriva om, trots att jag känner för att formulera mig å det grövsta. Då kommer Google Dokument väl till pass. Här kan jag babbla om vad som helst och ingenting. Vad det hela slutar med har jag ingen aning om men jag kan lugnt svepa över skärmtangentbordet och testa olika delar av appen, exempelvis att provocera appen att föreslå att slå samman ord vilket är det bästa med det svenska språket. Så blev det med ett sammansatt ord tidigare i det här stycket. Ser du vilket? Google Dokument fattade vad jag ville med tre separerade ord i följd och frågade om jag ville slå samman dem till ett ord. Så det var bara att klicka på förslaget så att ordet blev ”skärmtangentbordet”.

Jag tar och skriver på min telefon utan mitt skydd på baksidan i TPU. Det går mycket bättre speciellt med ord där ”a” finns med. Skyddet sitter nämligen i vägen för just bokstaven a. Troligtvis även för bokstaven q. En annan fördel är att mina båda telefoner är skönare att hålla i när jag svepskriver utan något monterat skydd överhuvudtaget.

Jag bytte just till mitt fodral från Dux Ducis och märker till min förvåning att problemet med vänster kant och bokstäverna a och q inte existerar med det fodralet på, då kanten på TPU-hållaren är betydligt lägre än på det rena TPU-skyddet. Så jag övergår därför till mitt utmärkta fodral från Dux Ducis.

Jag trivs väldigt bra med Google Dokument som ordbehandlare på både telefon och surfplatta. Alla ord blir nämligen omgående rätt stavade till skillnad mot när man skriver bokstav för bokstav med tummarna. Att skriva med båda tummarna blir därför min metod när Google Dokument inte förstår vad jag sveper.
Jag gillar dessutom att man alltid hamnar i läsläget när man öppnar ett dokument. Det medför att behovet av att konvertera ett dokument till pdf är minimalt.

Det här inlägget började jag skriva på när jag drabbades av så kallad skrivklåda utan att jag egentligen hade tänkt publicera det. När jag nu motionerar min backup-telefon och öppnar filen så ser jag att innehållet visst kan bli ett blogginlägg i Blandat Svamlat.

Sagt och gjort! Kommer du ända hit så har du just läst ett inlägg som kom sig av att jag drabbades av skrivklåda och hade egentligen inget att säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.