Grappa, smaktest

Hittade ytterligare en intressant grappa på bolaget när jag var där senast. Jag köpte då dessa två samt har nu smaktestat dem båda.

Jag har tidigare fallit för en lagrad grappa som heter ”Grappa Sassicaia” och som jag fick i present när jag fyllde 60.

709 kr

Den har sedan dess varit min favorit. Men just lagrade grappa, som har en brunare guldaktig färg, brukar alltid glädja mina smaklökar. Så därför blev jag tvungen att testa ”Marolo Grappa di Barolo Aldo Conterno” nu i sommar när jag hittade den på bolaget.

Den ”lilla” flaskan på 500 ml tog så småningom slut och ett nytt besök på bolaget blev en nödvändighet. Fann då ytterligare en intressant grappa som jag måste smaka. ”Villa Isa Grappa Barbera”. Fördelen med den är ett humanare pris. Men hur är det, smakar den lika bra? Är Barolon 310 kr godare än Barbera?

Barolo är godare, mer smakrik och mildare men inte mer än dubbelt så god. Det är tydligen andra orsaker till den stora prisskillnaden för 500 ml grappa.

Vad dricker man till grappa?

För det första så super man aldrig en grappa, man njuter både med näsan och gommen på bara 3 cl via ett så kallat tulpanglas. Doften av en god grappa är således halva njutningen.

Har man sedan tillgång till en apparat för att mala kaffebönor samt därefter tillreda en espresso så är den bästa kombinationen av drycker fulländad.

Har man sedan en sambo som kan trolla fram en otroligt god äppelkaka som dessutom är fri från gluten, plus att hon kokar ihop en hemgjord kolasås och serverar en efterrätt där vaniljglass är pricken över i.

Då lyfter en och annan Grappa till oanade smakrika höjder tillsammans med kaffet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.