Nikon COOLPIX S6800

Kameran för bröstfickan

Även om den är liten så är den naggande god! Den kan nämligen en hel del för att vara så liten.

Formatet på denna utmärkt kamera medför att det inte finns något försvar att inte alltid ha den med sig. Ok, det kanske finns en och annan som anser att man har en smartphone som tar bra och kanske bättre bilder. Det är säkert som så, men en kamera är ändå en kamera och en steglös motordriven zoom är ändå bäst!

Fujifilm FinePix S5700

Sen är det som så att jag hade min lilla Nikon före min Lumix DC-TZ90 och efter min Fujifilm FinePix S5700. Dessa tre är fortfarande i bruk i olika sammanhang. Min FinePix funkar exempelvis utmärkt att fäst på mitt kamerastativ riktad rakt nedåt fota papperskopior som ligger på matbordet eller sitter i ett album.

Jag kanske ska tillägga att dessa kameror är mina senaste digitala kameror där jag har några till små rackare som jag har liggande i en kartong i en så kallad ”kamera­kyrko­gård”.

Alltså COOLPIX 775 och COOLPIX 2100 båda från Nikon. Den första med laddningsbart batteri och den senare med plats för två AA- batterier. Båda lagrar bilderna på de större minneskorten Compact Flash. Laddar jag batteriet och stoppar i två AA så funkar båda dessa små underverk. Båda har optisk zoom!

Sen är det ju som så, när man som jag kommit upp i åren och tänker tillbaka på alla de kameror man hållit i sin hand och som då krävde framkallning av film, så blir man lätt nostalgisk. Det är ju några genom åren.

Jag vet inte om bilden på Rollei-kameran är korrekt men jag minns att man var tvungen att vrida fram objektivet innan man kunde fota.

Jag kanske ska sluta här innan jag kommer in på alla tillbehör som stativ, olika objektiv och andra tillbehör som jag har och haft bland mina fotoprylar genom åren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.