Kodlås på gymmet

Visst är det praktiskt med kodlås på hänglåset när man är på gymmet eller badhuset men för de rara buspojkarna är det lockande att testa om de kan knäcka koden.

Det hände sig vid den tiden då jag kombinerade gymmandet med att simma på Lugnet i Falun. Alltså ombyte i den stora ombyteshallen för män och pojkar.

Jag hade köpt två kodhänglås på Clas Ohlson med fyra siffror. På så vis slapp vi bära runt på hänglåsnycklar som man förr hade kopplat till ett bredare gummiband.

Nåja… Tillbaka till de rara buspojkarna! 😆

Det hände sig en gång efter mitt träningspass på gymmet innan simningen att jag ser tre buspojkar vid mitt skåp där en av dem ivrigt snurrar på kodlåsets siffror. De andra två tittar förväntansfullt på. Alla tre står vända med ryggen åt mitt håll i den långa korridoren mellan alla låsbara plåtskåp.

Jag smyger tyst fram och ställer mig bakom dem och ser på utan att de märker mig. Efter ett tag vänder sig en av dem om och ser att jag nyfiket ser vad de håller på med. Han som snurrar på mitt lås märker ingenting. Han som ser mig fattar direkt att det är mitt skåp och kombinationslås, sätter båda händerna för munnen och skriker till samt börjar asgarva samtidigt som han backar undan. Först då fattar de övriga två att jag står där och ser vad de gör.

Skamset lommar alla tre iväg efter att ha blivit påkomna med att försöka öppna ett kodlås som tillhör någon annan. Den första lymmeln skrattar fortsatt intensivt medan ”inbrottstjuven” generat tittar i golvet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.