Att avsmaka vinet

För dryga tjugofem år sedan eller mer, fick jag uppleva skammen att övriga vid bordet underkände mitt godkännande av vinet som skulle serveras. Pinsamt är bara förnamnet!

Sedan dess vägrar jag konsekvent att ta provsmakningen av vin som ska drickas till den mat som sedan serveras. Jag vill inte uppleva samma förnedring igen!

Jag har genom åren funderat på vad som hände. Vem var det som skulle förnedras? Var det jag, kyparen eller restaurangen? Själv blev jag så paff att jag tyst fann mig i situationen. Men jag ångrar att jag inte sa ifrån och tog ”mitt vin” i försvar och drack det själv. Alltså att de övriga fick dricka ”sitt vin”. Till saken hörde att jag aldrig kände någon skillnad på de två vinerna. Det nya vinet som de tre övriga sedan valde som ett bättre val smakade nämligen likadant!

Hela händelsen med provsmakningen av två viner skedde innan maten serverades! Så vad var det som gjorde att vinet jag godkände inte dög?

I vilket fall som helst så har händelsen satt sina spår. Mitt självförtroende för smaker på drycker är lågt. Naturligtvis är det väl så att alla andra har bättre smaklökar än vad jag har!

Men det finns en typ av dryck där jag tycker att jag är på hemmaplan. Nämligen Grappa! Eller hur Erik?

Läs även om våra tester av vin i kombination med mat i vår andra blogg Enkla Recept.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.