Testar att blogga i WordPress

Wordpress2

Testar att blogga i WordPress i en simulerad pekplatta eftersom jag har en Laptop med pekskärm. Det gick inte så bra om man uttrycker sig milt så jag gick över till PCns tangentbord. Det hände en massa underligheter i WordPress som jag inte kunde hantera. Bland annat så växlade jag mellan den gamla och en ny editor samt lyckades strula bort mina kategorier. I den övre bilden ser du den nya WordPress-editorn och i följande bild ser du det gamla originalet. Vi får se… det krävs nog lite fler tester att köra WordPress i Internet Explorer 11 på en pekskärm.

Wordpress

Anledningen till denna test beror på att jag håller dörren öppen för en pekplatta med enbart Windows RT 8.1. Hört talas om Nokia Lumia 2520? RT skiljer sig från ”riktiga” Windows genom att vara en ren App-pekplatta, alltså en pekplatta utan ”Skrivbordet”. Utskällda Windows RT är mao vad iPad och Android är samt jämförelsevis rätt prisvärd.

8 reaktioner till “Testar att blogga i WordPress”

 1. ”Utskällda Windows RT är mao vad iPad och Android är samt jämförelsevis rätt prisvärd”
  Trodde du hade kört Android tillräckligt mycket för att avstå jämförelser mellan Win RT, IOS och Android.
  Android är ungefär som Linux fast med ett användarvänligt skal kallad launcher.
  Beroende på vilken launcer du har installerad har du lite olika djupt ner till en fullvärdig PC i Android utan att ens roota till skillnad från Win RT och IOS.
  Om man i sin Androidenhet bara kör samma appar som man är van från IOS/RT och inte använder den som en ersättning för en fullvärdig PC och dessutom är totalt teknikhandikappad kan jag tänka mig att Android kan upplevas så men jag trodde du var bättre än så ”på data”.
  A andra sidan använde jag N95 som ersättning för PC så långt dåtidens hårdvara orkade så vad gäller funktionalitet är det först nu Android kommit ifatt riktigt.

 2. Om du hade köpte mina 5 böcker, läst mina två bloggar mer noggrant, så hade du för länge sedan insett att mitt intresse mer ligger på pedagogik än att dyka ner i kodpornografi och operativsystemsfnulighetsmystik.

  Att jag anser att IOS och Android påminner om Windows RT 8.1 beror således på att de tre ytligt sett ”bara” är Appmaskiner eftersom dessa tre för vanligt förnuftiga användare bara handlar om att köra just appar.

  Kul att förresten att du hittat hit. Såg att du även missuppfattat WordPress inmatningsrutor eftersom du angett min Gmail-adress istället för din egen, herr ”Soe…….”

 3. Min vanliga bogusadress var tydligen ogiltlig.så det var bäst att ta någon du visste inte var min
  Tydligen har IDG fått så många hotbrev mot mig på info@idg.se att de tagit bort den adressen 🙂
  Visst tycker jag att man skall stå för sina åsikter men när vissa element som Mac-iBaner och andra Baner inte klarar att att andra har åsikter som avviker från deras utan att ta till så hemska saker som dödshot föredrar jag anonymiteten.
  Je sius Charlie!

  Jag kör också många appar på min lur.
  Det här är väl de jag kommer på i första hand bara direkt ur minnet.
  Vilka finns till IOS och WinRT?

  AVG Security Pro
  Tasker
  Llama
  Swype
  ASTRO File Manager
  Total Commander
  VLC
  Vem ringde
  Extreme Call Blocker
  uTorrent
  Google Chrome to Phone
  AdAway
  Snes9x
  FTPserver
  Open Office

 4. Du kan lika gärna fråga mig hur många stenar det finns på en grusgång samt vilka som finns under min fot. De tre stora OS-leverantörerna tävlar ju tydligen om hur många appar man har i sin butik. 👀

  Vilka appar man har i sin lur speglar med all säkerhet det intresse man har plus vardagsbestyr typ möjlighet att betala räkningar, läsa mejl, Googla eller Binga, sociala medier samt viktigast för min del WordPress! Just WordPress är faktiskt bäst på Windows Phone 8.1 hur konstigt det än kan låta. Alltså en bättre och mer användbar version än på min Laptop (Windows 8.1) och Android 4.2.2. Jag gillar väl fungerande enkelhet!

  Synd att du får Hotmail! Själv är jag än så länge förskonad från eländet. Så jag förstår att du vill vara anonym. Men det har du väl redan förstått att jag respekterar eftersom jag inte röjt din E-postadress.

  Din fråga fick mig att kolla igenom hur många appar jag har för närvarande i min lur och siffran var 99 st. Då min lur enbart har 8 Gb minne så blev det dags att avinstallera en del appar samt styra om nya anskaffningar till SD-kortet.

 5. Du får gärna enbart Googla samt skriva i bloggar för min del.
  Problemet jag ser är att du lurar folk som inte är insatta genom att lägga Win RT och IOS på samma nivå som ”riktiga” Windows och Android så folk riskerar att bli lurade.
  Jag tycker dessutom hur dumt det nu än kan låta att vi som har kunskapen (och den borde du ha) och makten har ett stort ansvar att inte låta storbolagen låsa in oss och det är väl där jag tycker du sviker i princip hela mänskligheten som inte har våra kunskaper. För imho borde du ha koll och istället för att prisa RT för att WP är av nödvändighet enklare i RT än i Win, istället kräva ett enkelhetsläge WP för Win
  Skäms tamefan.

  Jag nämnde ingenting om mängden appar utan bara drog till med några av de appar jag kom på att jag har i samtliga androidprylar.
  Ingen av dessa finns i IOS pga Apples walled garden och jag tvivlar att ens någon finns till RT pga möjligheten och viljan att begränsa användarens möjligheter att göra vad denne vill med sin inköpta pryl och istället begränsa användaren för högsta möjliga profit.
  Ditt inlägg ovan påminner alltför mycket om det jag skrev en gång.
  ”Men jag kan köra program precis som på en vuxens dator.” även om jag inte hörde gråten.

  Det är inte det att du är en MS fanboi jag vänder mig emot.
  Du får gärna gilla MS och även jag kör Windows för att det finns fördelar med Windows även om det för mig på flera ställen ”kostar” jämfört med öppen mjukvara för ibland får man ta det priset men det är inte det jag vänder mig emot när det gäller RT och IOS.
  Det är det paradigmskifte som skett där användarens makt att göra vad den vill med sin inköpta hårdvara som Apple och MS försöker att begränsa genom att förhindra att program installeras utom deras kontroll.
  Den dag kryssrutan för att installera saker från annat än Google play på mina androidprylar försvinner eller mina möjligheter att hämta tillägg för Chrome från valfri källa begränsas försvinner Google direkt från min världskarta.
  Man får inte vara sådan fanboi att man bara drar ner byxorna och lutar sig framåt när våra rättigheter begränas.

 6. Tro mig! Jag har stort nöje av att läsa dina provokativt formulerade invändningar. Som du ser så godkänner jag dem omgående eftersom de ofta väger upp mina kunskapsbrister. Det medför att inläggen blir så pass mycket bättre som helhet.
  Sen är det upp till läsarna att värdera vad som skrivs.

 7. Anledningen till att jag ens bryr mig är att jag vet att du är en rätt intelligent snubbe som borde veta bättre än att gå i RT-fällan med MS walled garden där MS sitter i förarsätet och bestämmer OM du kan göra saker och HUR de skall göras.
  I mobilen hos din generation som ser mobilen som en telefon och inte den handhållna PC det kan vara förstår jag t.o.m att du gillar Windows RT eller vad det nu heter där men på plattor fattar jag inte.
  Här har vi sedan den tiden jag stansade hålkort och Leonard Nimoy gick runt med en platta och visade William Shatner vad det var för fel på Enterprise önskat något liknande och du väljer RT när det finns Surface Pro3.
  Inte för att Surface Pro 3 riktigt är där i Star Trek-världen än men det är iaf en riktig dator med ett riktigt operativ i den formfaktor vi sedan 60-talet längtat efter och just nu det närmaste vi kommer.
  Det är dessutom det häftigaste vi har idag oavsett val av plattform. (inte illa när t.o.m jag köpte en till frugan)
  Inte för att jag testat men visst skall RT-appar kunna köras i riktiga Windows i Duplo-läget om jag fattat rätt?
  Då kan du ju köra din enkla WP-app i något som är på riktigt och inte något ” iställetförskit” som inte gör någon glad förutom teknikhandikappade får som inte fattar bättre. (Apples och RTs målgrupp)
  Du får gärna vara en Windows fanboi för Windows har trots allt sina fördelar men välj en riktig Windows där Du bestämmer vad du vill göra och på vilket vis du vill göra det.
  Du slipper dessutom förolämpa oss som fått för oss att du är en rätt intelligent snubbe 😉

  Om frugan tycker att det blir för mycket pengar så visa henne mina kommentarer.
  Så sluta kasta ut en massa onödiga pengar på skit. Du behöver en riktig platta och för dig som är Windows fanboi finns bara ett alternativ och det är Surface pro 3 idag.
  Sedan kan vi återgå till att bråka om öppen källkod och annat vi är naturligt oense om
  Jag vet att det blir lite dyrare och speciellt om du låter frugan testa den och inte får tillbaka den så du måste köpa en till. Men det är som sagt länge sedan, jag, köpte någonting med processor i som jag varit så pass nöjt med och den enda haken som jag ser, är den till Windows låsta bootloadern.

 8. Lugn, det blev ingen RT. Har beställt vad jag saknat sedan min första 7″ Galaxy Tab, en 8″ Toshiba med Wndows 8.1. Jag gillar nämligen det fysiska formatet. Går ner i innerfickan på en vanlig jacka, så att man kan ha datorn med sig var som helst.

  Du har väl märkt att jag legat i träning? 😎

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.