Blandat Svamlat

En rubrik som måhända tarvar sin förklaring, så det är väl bäst att berätta vad det handlar om.

WP_20140913_004“Blandat Svamlat” är namnet på ett program som jag nyligen framfört inför sittande publik och som består av en samling låtar från senare delen av 60-talet. Närmare bestämt 65-70.

Det som är viktigt för min del är att den perioden har kommit att forma mitt musikaliska liv mycket beroende på att den tiden sammanföll med min tonårstid. 1965 var nämligen det år jag fyllde 13 och i och med det så trädde jag sakteliga in i vuxenlivet.

Min tonårstid var speciell såtillvida att att jag var tidigt utvecklad med manlig röst och hår runt snoppen, vilket roade min klasskompisar när min röst sprack när jag skulle säga nåt i klassrummet eller när det var dags att duscha efter gympan.

Merparten av musiken som kom då, har för många kommit att bli klassiker och vad passar då bättre än att mecka samman ett program samt framföra låtarna inför publik. Sagt och gjort, lördagen den 13:e september var det premiär och jag undrar lite försynt om jag kommer att köra programmet någon mer gång. Vi får se… Jag har redan fått ett telefonsamtal från Dalarna i ämnet…

Det hela gav mersmak, så jag har funderingar på att skapa fler program. De samlingar av låtar som skulle kunna bli sådana program är en bunt med låtar av dels Cornelis Vreeswijk samt dessutom låtar för barn. Jag har nämligen en diger samling låtar liggande som skulle kunna bli nåt. Speciellt låtar för barn känner jag starkt för med anledning av att Henry, ett av mina barnbarn som just börjat i förskolan, kom fram till mig i fikapausen och frågade…

– Måste vi sitta och lyssna på dig?

Hm, jo, 60-talslåtar är väl inget barnprogram precis…

 

Glädjedroppar

GlädjedropparFrån det ena till det andra så var jag igår på biblioteket i Märsta och lyssnade på Carina som är morsa till Jens. Ett gripande föredrag om hennes senaste bok med titeln “Glädjedroppar”.

Det föredraget, med efterföljande signering och försäljning samkör hon med Jens och Alex, vilket blir en annorlunda och mycket givande stund som jag varmt kan rekommendera. Det jag inte visste är att Jens texter har en hel del med mamma Carinas jobb och erfarenheter att göra, så föredraget och låtarna flätar in i varandra på ett bra sätt.

Du hittar Carinas bok på Bokus.com utgiven på Express You Bokförlag.

Jag har tidigare skrivit om Jens och hans musik och fick igår en siffra på framgången. Jens och Alex låt, “Precis som du vill” har laddats ner från Spotify mer än 3 miljoner gånger (3 000 000)! En imponerande siffra! Dessutom berättade Alex att Låten med stor sannolikhet kommer med i nästa filmversion av “Jönssonligan”. Spännande!

WP_20140917_005Till sist. Såhär glad blev Jens när han upptäckte att det va jag som kom fram till signerings- och försäljningsbordet. Förresten Jens, grattis till nya “Guran”. Det gläder mig att du äntligen skaffat en riktig gitarr! Skitbra ljud!

Tack Carina, Jens och Alex för en mycket intressant kväll.

Roffe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.