Det kommer att dröja innan jag byter mobil!

Mobilfabrikanterna formligen spottar ur sig nya versioner av sina mobiler och den mobil som man nyss skaffat anses av experterna och butikerna som gamla redan efter så kort tid som ett år. Men hur är det egentligen?

wp_ss_20140724_0003Själv skaffade jag min Nokia Lumia 820 för nästan exakt ett år och fem månader sedan eftersom jag kan kolla via Dustins Orderhistorik. Orderdatumet var 2013-02-19 om man ska vara petig. Lumia 820 försvann några månader senare från Dustin som ett av de alternativ som fanns att skaffa en Lumia.

Som du ser så har den en hyfsad kamera plus att den redan då var försedd med 4G. Eftersom jag visste vad jag då ville ha så gjorde jag omgående om mitt abonnemang till ett 4G-dito hos Telia.

Har då Nokia Lumia 820 blivit en dålig mobil? Har den börjat mögla, tappa kraft eller är det något annat som gjorde att den försvann från försäljningshyllan hos Dustin? Svaret är ett stort NEJ! Den fungerar utmärkt och jag är fortfarande helnöjd. Snart räknar jag dessutom med att få Windows Phone 8.1 levererad, undrar bara när?

Så det är helt andra orsaker att mobilmodellerna snabbt blir osäljbara enligt branschen eller vilka det nu är som gör sina bedömningar. Eller är det återvinningsbranschen som trycker på? Alltså dit gamla prylar ska kastas för att monteras ner i sina beståndsdelar och uppstå i andra prylar. Alltså bli en del av konsumtionssamhällets kretslopp.

Jag tror ni känner igen er oavsett vilken typ av mobil som du har idag. Vi som redan har en modern mobil är överlag rätt nöjda med vad vi har. Själv ser jag inte ens i horisonten när jag behöver byta upp mig. Den enda anledningen jag ser idag är om min Lumia 820 helt enkelt går sönder, stjäls eller att jag tappar bort den.

Roffe
@rigit

En reaktion till “Det kommer att dröja innan jag byter mobil!”

  1. Sådär ja, nu funkar även Windows Live Writer, mitt favoritverktyg för att blogga. Så nu kan jag illustrera inlägg via Writer samt även blogga via min Lumia 820.
    Som du förstår så är det här inlägget en testa att det fungerar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.