Testar just nu…

Det va så kul att komma igång med bloggen via Lumian så det får bli ett till inlägg. En stor fördel är att det går mycket snabbare att skriva på Nokian trots den lilla skärmen och tangentbordet men rättstavningsfunktionen är en stor hjälp därvidlag. Alltså snabbare än ett vanligt tangentbord. Så slutsatsen att vi gör mer och mer via våra smartphones stämmer. I alla fall för min del. Startar min Laptop gör jag numera när det är dags att betala räkningar eller nåt annat avancerat.

2 reaktioner till “Testar just nu…”

 1. Jag har ju en lite äldre version av Lumian (Lumia 800) som du vet och med version 7.8 av WP. Rättstavningsfunktionen funkar dåligt tycker jag och undrar om du får samma automatiska rättningar som jag får, nämligen:
  va -> ha (”va säger du” blir ”ha säger du”)
  ut -> ur (”Ska du gå ut?” blir ”Ska du gå ur?”)
  Mvh -> MVH (i och för sig rättstavat, men jag vill inte ha versaler!)
  bravo -> Bravo (löjligt att det blir stor bokstav om jag vill ha liten)
  brinn -> brunn

  Det var några exempel som jag minns. Det finns säkert fler.
  Men frågan är om du får samma rättningar i med din version av WP?

  1. Va säger du
   Ska du gå ut?
   nu testar jag att skriva bravo utan uppehåll.
   – Han visade Bravo men utan att korrigera automatiskt. Dvs det blev som jag ville med litet b.
   mvh
   Roffe

   Så det verkar som att vi har olika versioner där WP8 gör mer rätt. Men det värsta är när sammansatta ord blir särskrivningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.